Hotell klarrtJaha, då var hotellet bokat inför Bokmässan!! Underbart det ska bli! Har aldrig varit där tidigare ju.

Fler som bestämt sig för att åka? Blir det någon bloggträff?


Ny lästrioPetra har nu publicerat ännu en lästrio! Den här gången handlar det om överskattade böcker. Det här blir nog lätt...

1. Bitterfittan av Maria Sveland. Så mycket ros har den här boken fått. Jag köpte den bara därför, men jag blev bara såååå besviken alltså. Var ingen 5-poängare för min del.

2. Även Svinalängorna av Susanna Alakoski köpte jag efter att ha läst väldigt mycket gott om den. Visst, den var bra, men jag trodde den skulle vara ännu bättre. Ännu en besvikelse.  Kommer inte läsa den igen. Nu har jag till och med gett bort den!

3. Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson fick ju också väldigt mycket uppmärksamhet när den kom. Men jag kände inte att det var något utöver det vanliga.

Observera att ingen av ovanstående böcker är dåliga på något sätt. Det är bara så att jag blivit väldigt besviken. Trots att de skall vara självklara 5-poängare och det har ingen av dem varit!

Ny bokstav i A-Ö


Nu var det dags igen. Malin kommer den här veckan med bokstaven S.

Författare får naturligtvis bli Margit Sandemo. Hon som alltså skrivit Sagan om
Isfolket bla. Har ju talat gott om henne flera gånger nu. Har fortfarande inte fått min
 samling komplett, men jag jobbar på det! Jag säger som jag brukar, Har du inte
provat Sandemo så gör det nu!

Boken blev en riktig funderare... Men efter en stund kom jag på vad jag måste välja! Sagan om ringen-böckerna såklart! Läste ju dem för ett tag sedan och har även skrivit om dem här på bloggen. Trodde aldrig att jag skulle ta mig igenom dessa tungviktare, men herregud så bra dem var!! Missa inte!!!

Som vanligt är det svårt att fundera ut en karaktär.. Får återkomma ifall jag kommer på någon!

Den nakna sanningenLinda Rosings självbiografi Den nakna sanningen gick fort att läsa ut.

Man får följa Linda Rosings liv från ung till nutid. Hon berättar om våldtäkt, bröstförstoringar, uteliv och farliga män. Ja, om sitt liv med andra ord...

Har inte så mycket och säga om den här boken. Den på minner mig om Carolina Gynnings självbiografi Ego Girl. Fast den tyckte jag bättre om. Tycker den här känns ytlig och bara som ett steg att tjäna ännu mera pengar. En svagt betyg.. 2 av 5 möjliga högst! Jag blir mest bara irreterad när jag läser.. Hur f*n kan man vara så j*vla naiv!?

SjöjungfrunNu har jag minsann läst ut Camilla Läckbergs sjätte kriminalroman Sjöjungfrun.

Precis som vanligt är handlingen förlagd till Fjällbacka och huvudpersonerna är ju som vanligt Erika Falck och hennes man polisen Patrik Hedtsörm. Historien tar sin början när en man hittas mördad och fastfrusen i isen. Mannen visar sig vara den man som polisen sökt efter i flera månader. I samband med det här släpper författaren Christian sin första roman Sjöjungfrun och när det kommer fram att han under skrivandets gång fått hotbrev skickade till sig tar Erika saken i egna händer. Vem är egentligen Christian och varför har han berättat så lite om sitt förflutna? Har hotbreven något med mordet att göra?

Mm, som vanligt gillar jag Läckberg. Men jag tycker inte att det här är det bästa jag har läst, tvärtom. Jag börjar störa mig på Erika som jämt skall lägga näsan i blöt... Tyckte inte heller att det var så svårt att räkna ut hur allt hängde ihop den här gången. Njae, jag är faktiskt lite besviken måste jag säga. Den får endast 3 av 5 möjliga faktiskt. Dock slutar den ju naturligtvis spännande vilket gör att jag såklart även måste läsa kommande bok...

Camilla Läckberg har skrivit;
Isprinsessan
Predikanten
Stenhuggaren
Olycksfågeln

Tyskungen
Sjöjungfrun

Jooo, jag läser

Det är faktiskt sant... Jag läser för fullt. Fast man kan inte tro det för tillfället! Har inte kommenterat några böcker på länge, men snart är det dags.

Har flera böcker igång för tillfället

- Sjöjungfrun av Camilla Läckberg (snart utläst)
- Öster om Eden av John Steinbeck (fortfarande trööööögt)
- Den nakna sanningen av Linda Rosing (snart utläst)
- Coachen av John Grisham (precis påbörjad)

Böcker A-Ö igenJag drämmer till med en bokstav till i Malins utmaning. Har funderat länge på den här...

- Bok på C. Återigen blir det svårt. Finns inte sådär jättemånga böcker på C på svenska tror jag. I allafall inte som jag har läst. Däremot håller jag just nu på att läsa boken Coachen av John Grisham så jag får väl välja den då! Inte kommit så långt ännu, men den verkar helt okej!

- Författare på C. Här måste jag välja Tracy Chevalier. Har i och för sig bara läst två av hennes böcker ännu, men de gillar jag. Historiska romaner allihop.

- Litterär karaktär på C. Där gick jag nog bet...

Böcker A-Ö

 
Dags för ny bokstav i Malins utmaning A-Ö. Det är alltså bokstaven B som gäller den här gången!

- Bok på B får bli Berlinerpopplarna av Anne B Ragde. En helt underbar bok. Tredje delen kommer snart ut och den ska läsas!

- Författare på B blir ju såklart Dan Brown. Har älskat alla hans böcker. Någon som vet när det är dags för nästa?

- Litterär karaktär på B var lite värre.. Den första jag kom att tänka på är den härligt bortkomna bonden Benny i böckerna Grabben i graven bredvid och Familjegraven. Såg filmen Grabben i graven bredvid och gillade den ganska bra, men böckerna är ännu bättre!

Ny lästrio

Ännu en lästrio att klura på! Den här gången handlar det
om tidskrifter!

Ämnet denna vecka är tidskrifter/tidningar som du
helst läser!

1. Föräldratidningar. Föräldrar & Barn,
men även
Vi föräldrar läser jag ofta. Köper inte varenda nummer,
men kanske i snitt vartannat.

2. Hälsomagasin. Tidningen I form har jag prenumererat på
i säkert 4-5 år nu. Läste den riktigt engagerat fram
tills jag blev gravid. Sen har det blivit lite si och så,
men jag gillar den fortfarande! Även tidningen
Fitness Magazine läser jag ganska flitigt.

3. Inredningstidningar. Gillar allra mest Allt i hemmet
eller Drömhem och trädgård. Vill gärna ha en tidning som tar upp både
inredning och trädgård.

Ännu en lästrio

Den här gången handlar Petras lästrio om debutanter!

Vilka är de tre bästa eller mest minnesvärda debuterna du har läst?

1.
Måste ju säga Isprinsessan av Camilla Läckberg. Den måste ju varit bra eftersom den fick mig att läsa alla hennes efterföljande böcker också! Nu såhär i efterhand kan jag säga att den inte är den bästa av dem alla, men helt klart en läsvärd bok.

2. Margit Sandemos första bokserie Sagan om Isfolket har jag rekomenderat så många gånger, men nu gör jag det igen. Låt dig inte skrämmas av att den innehåller 47 böcker. Hon har skrivit flera serier efter den här långköraren också!

3. Kyoto och fjärilarna är Lennart Rambergs debut som kom ut 2007. Den slukade jag med hull och hår. Kommer det fler böcker av honom är jag den första att köpa!

Vinst

Jippie, jag har vunnit en bok!

Läsdagboken anordnades en tävling där man skulle gissa vilken svensk deckarförfattare som hade översatts till flest språk. Jag gissade Henning Mankell och det var RÄTT!

Vinsten blev boken Jadeögat skriven av Diane Wei Liang.Omslagsbild: ISBN 9789150109320, Jadeögat

Mei, en 30-årig singelkvinna, har just startat en detektivbyrå i Peking. Hennes
 första uppdrag visar sig bli mer privat än vad hon först hade anat. Hennes
sökande efter en försvunnen jadesten låter henne inte bara ta del av en mörkare del
av Kinas historia, utan leder henne också in i hennes egen familjs hemligheter och lögner.Kulturfyran - Bibliotek

 På Kulturbloggen finss Kulturfyran! Jag hänger såklart på!

1. Hur skaffar du de flesta av de böcker du läser? Köper eller lånar? Köper inbundna böcker eller pocket?
Tills för ett tag sedan var jag "tvungen" att äga alla böcker jag läste. Men nu har jag förståt att ska man äga allt man läser behöver vi såååå mycket mer plats än vad vi har. Så numera har jag börjat låna på biblioteket igen. Köper förstås en hel del fortfarande, men lånar mkt. Får även en del böcker skickade till mig från olika förlag. Oftast blir det inbundet, men på senare tid även en hel del pocket.

2. Hur ofta går du på bibliotek?
Här ligger biblioteket i anslutning till ålderdomshemmet så det är ALLTID öppet. Snacka om lyxigt. Är där ofta, även utan att låna nånting ibland.

3. På bibliotek finns ju ofta nuförtiden datorer att sätta sig vid och surfa och filmer att hyra också och en tidningshörna. Där brukar också arrangeras konstutställningar. Utnyttjar du bibliotek till något mer än låna böcker?
Nix

4. Och ja: vilken bok läser du just nu?
FORTFARANDE Öster om Eden, men även Sjöjungfrun av Läckberg nu.

Bokstaven P

Nu är det dags för en ny bokstav i Malins utmaning med Böcker A-Ö. Den här gången blev det P.
Nytt från förra gången är att man nu också skall välja en litterär karaktär på bokstaven. Får se hur bra det kommer gå!?

- Författare på P får den här gången bli Dave Pelzer. När hans första bok Pojken
 som kallades DET kom ut läste jag den flera gånger efter varandra. Den var
så otroligt gripande. Även nästa bok läste jag med stort intresse, men när det sen kom fler och fler och fler så liksom blev det för mycket. Det finns ju trots allt en gräns på hur mycket man kan mjölka ur en historia...

- Bok på P blir Predikanten av Camilla Läckberg. Tycker kanske egentligen inte att det är den allra bästa hon skrivit, men bra är den! Är det någon som mot förmodan inte provat Läckberg så är det verkligen på tiden nu!

- Litterär figur på P var ju såklart lite svårare. Får man välja Nalle Puh tros? Har en otrolig förkärlek till Puh och hans vänner. Har både mjukisdjur, filmer, handdukar, böcker mm med gänget i berättelserna om Sjumilaskogen. Tur att jag har fått barn nu så jag i allafall inte behöver känna mig löjlig när jag handlr i leksaksaffären! =)

Kvartalsrapport nr 2 2008

Nu har årets andra kvartal gått till ända och det är dags att sammanfatta bokskörden.


Antal lästa böcker
: 11 st. Bättre än årets första kvartal.


Bäst: Tusen strålande solar av Kahled Hosseini såklart. Även en del andra böcker har varit bra och fått högsta betyg men den här var tveklöst bäst!


Sämst: Ögats historia av Geroge Bataille. Troligtvis det sämsta jag någonsin läst!

RSS 2.0