Första bokreadagen

Hoppas att ni haft en riktigt god start på bokrean idag och att ni gjort en massa fynd. Själv har jag varit på Bokia och på ICA och botaniserat bland reaböckerna. Från Bokia fick endast de förhandsbeställda böckerna följa med hem och på ICA köpte jag Guillous Ondskan, Raskens och Stephen Kings Revolvermannen till sambon.

Kunde bara inte hålla mig ifrån Bokus heller nu när jag kom hem och slängde in en snabb beställning även där;

- Ninas resa av Lena Einhorn
-Odjuret och Box 21 av Roslund & Hellström
- Anna, min älskade av Magnus Utvik
- I denna stilla natt av Mari Jungstedt
- Paranoia av Gretelise Holm

Det värsta av allt är att jag inte känner mig mättad ännu... Men blir man någonsin det?

Vad har du gjort för fynd idag?

Boksök

Petra har på sin bokblogg lagt upp en mycket bra sida, Boksök, där man kan söka recensioner och annat om böcker i, för tillfället, 130 olika bokbloggar! Ett jättebra verktyg att använda för att se vad andra bokbloggare läser och skriver om! Min blogg är naturligtvis med!


Sagan om ringen

134182-11

Jag har länge varit nyfiken på genren fantasy, men har inte kommit mig för att testa ännu. Men när jag hittade Sagan om ringen böckerna på Bokus för endast 21 kr för ett tag sen, kunde jag ju inte låta bli att köpa dem!

Så ja, nu har jag läst ut J.R.R Tolkiens första bok Sagan om ringen i triologin om Härskarringen.

Det är fest hos hoberna, ett småväxt folk som vill leva i lugn och ro med skummande öl och goda historier. Men i deras ägo finns en märkvärdig ring. Härskarringen, som kan förvandla gott till ont. Långt bort i skugglandet Mordor gör den onde trollkarlen Sauron upp planer på att erövra ringen. Hoberna har bara en utväg - att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget, en vandring fylld av äventyr och fasor.

Jag har naturligtvis sett filmerna om Härskarringen och gillade de sådär ärligt talat. Tyckte de var ganska svåra med många krångliga namn osv. Hade egentligen inte så höga förväntningar nu när jag påbörjade boken eftersom jag hört från flera håll att de är sega och svåra att ta sig igenom. Men nästan direkt när jag började läsa var jag som uppslukad. Läste och läste. Man förstod allting på ett helt annat sätt i böckerna. Men jag är ändå glad att jag såg filmerna först då man nu hade lättare att se allting framför sig. Jag är faktiskt beredd att ge denna första bok i serien 5 av 5 möjliga!Nu ikväll såg jag första filmen en gång till. Och den här gången fängslade den mig på ett helt annorlunda sätt. Jag tar verkligen tillbaka det där jag sa om att filmerna bara är sådär! Med spänd förväntan påbörjar jag nu andra delen i triologin.

J.R.R. Tolkien har bla skrivit;
Sagan om ringen
Sagan om de två tornen
Sagan om konungens återkomst
Bilbo - En hobbits äventyr
Silmarillion
De förlorade sagornas bok 1
De förlorade sagornas bok 2
Sagor från Midgård

Beställning Bokia

Ikväll har jag skickat in min förhandsbeställning till Bokia. Eftersom jag har ett presentkort på sammanlagt 900 kr där så blev det en hel del godbitar! Totalt 13 böcker minsann!


 1. Mobergs Invadrarna, Utvandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige. Har ju gett mig fanken på att försöka läsa lite mer klassiker i år.
 2. Tom Egelands Cirkelns ände. Har sagts vara Norges svar på Dan Brown. Vi får väl se!?
 3. Harry Potter och de vises sten. Sugen på att prova denna omtalade serie. Detta är första boken.
 4. Mamma sa att jag var sjuk. En självbiografi som många talat gott om.
 5. Arne Dahls Misterioso och Ont blod. De två första deckarna i serien om A-gruppen.
 6. Tärningsspelaren. Har ju nästan blivit en klassiker. Kom redan 1971.
 7. Gobelängen. Länge varit nyfiken på den här boken.
 8. Låt den rätte komma in. Svensk skräck... Kan det va något?
 9. Vindens skugga. Den har fått mycket uppmärksamhet. Verkar vara spännande.
 10. Den sista hemligheten. Ännu en mystisk bok.
 11. Indridasons Änglarösten. Nyfiken på den här författaren!

Trots alla dessa bövker finns det en hel del roligt både i ICA:s reklamblad och även på Bokus där jag också har en rabattcheck att använda! Blir nog fler beställningar tror jag! =)


Har du bestämt vad du ska köpa?


Dåliga böcker?

Ja, dåliga böcker, finns dem??

Läser på Bokidioten det här med att inte avsluta böcker som man tycker är fööööör tråkiga. När man surfar runt på olika bokbloggar ser man ofta i olika inlägg typ "jag gav upp efter 150 sidor" eller liknande. Undrar om det är jag som är konstig eller så... Jag kan nämligen inte lägga ifrån mig en bok som jag påbörjat. Jag bara MÅSTE läsa färdigt den! Hur utråkig och seg den än är... Hur gör du?

Egentligen har jag inga exempel på sååå tråkiga böcker. Men jag har lite svårt för Jan Guillous Arn-böcker. Har läst de två första i triologin, men den sista står i bokhyllan och stirrar surt varje gång jag tar en annan bok. Men tids nog kommer jag nog att läsa den också tror jag!

Inför bokrean

Nu har även Bokia och Akademibokhandeln lagt ut sina reakataloger på hemsidorna. Hittade massor med gobitar som jag vill ha i Bokias katalog. Återkommer med fullständig inköpslista senare! Vi har inte Akademibokhandeln i närheten där jag bor, men det är kul att titta i latalogen ändå!

Förra året förhandsbeställde jag en del böcker från Bokia. Men det känns lite som att man missar tjusningen när man gör det. Man går ju liksom bara in och hämtar sin redan förbeställda kasse och betalar. Jag vill smyga omkring och bläddra och klämma på alla böcker.
Internetbokhandlarna brukar också ha bra erbjudanden under bokrean så det har blivit att man handlat en del där också. Brukar även slinka ner en och annan bok när man ändå är i ICA-butiken. Sen brukar mamma också bjuda på någon bok också! Går åt ett par hundralappar under rean varje år!

Hur brukar du göra? Förhandsbeställa eller inte? Vart brukar du handla? Hur mycket spenderar du ungefär?

15 dagar kvar!

Marianne Fredriksson

Ännu en mycket omtyckt författare har avlidit. Nämligen Marianne Fredriksson som lämnade oss idag 79 år gammal. Hon har skrivit massor med böcker, närmare bestämt 15 romaner och är översatt till inte mindre än 47 språk. Den senaste romanen kom ut nu i höstas och heter Ondskans leende.
Jag har själv ett par böcker av henne i bokhyllan. Längesen jag läste något av henne nu. Kanske vore på sin plats att läsa någon av hennes romaner nu då!?

fredriksson_w170.jpg

Äntligen!

Både Bokus och Adlibris annonserar idag om sina böcker inför den kommande bokrean som startar den 27:e. Det finns nu möjlighet att förhandsbeställa för den som är intresserad. Jag har inte hunnit lusläsa exakt vilka böcker som ingår i rean, men ett par godbitar hittade jag minsann när jag ögnade igenom sidorna! Jag väntar dock på Bokias rea eftersom jag fick presentkort i julklapp! Hoppas deras katalog dimper ner i brevlådan på måndag!

Sidney SheldonDen omtyckta och prisbelönta författaren Sidney Sheldon avled i tisdags 89 år gammal. Han har skrivit många kända romaner om starka kvinnor som triumferar i en fientlig värld av hänsynslösa män. Några av hans titlar är Änglars vrede, På andra sidan midnatt och Tracys hämnd. Flera av hans romaner har även blivit till TV-serier.

Jag har På andra sidan midnatt i bokhyllan. Kanske man skulle plocka fram den nu och läsa om den?!

Timmarna

Igår kväll visade SVT filmatiseringen av Michael Cunninghams bok Timmarna. (The hours) Filmen handlar om författarinnan Virginia Wolf som skriver en bok, Mrs Dalloway som senare får inflytande över två andra kvinnor i två helt andra tidsepoker. Deras liv knyts samman under filmens gång.

En ganska djup film som kan uppfattas som lite svår. Men joo, jag gillar den faktiskt. Visst blir man lite sugen på boken också. Kanske man rent av skulle läsa Mrs Dalloway av Virginia Wolf. Kan dock tänka mig att den är lite svår att få tag på.

DVD Film: Timmarna

RSS 2.0