Titta så underbart!

Jag blev så otroligt glad när jag läste det här!! Jag hade faktiskt inte en aning om att det skulle komma en sådan här tidning! Jag skall köpa!!


Oooooo....

Dags för bokstaven O nu i Malins utmaning. Har funderat länge på den här. Ganska
svår bokstav måste jag säga!

Författare på O - Joyce Carol Oates har jag inte läst en enda bok av. Men i min
bibliotekshög ligger en av hennes verk och väntar. Det ska bli intressant läsning.

Bok på O - Den enda bok jag kan komma på som jag läst på O är Olycksfågeln
av Camilla Läckberg. En väldigt bra bok för övrigt!

Karaktär på O - Olle i Astrid Lindgrens Alla vi barn i Bullerbyn. Han är min favvis bland barnen!

Mörk kust


Peter Temples deckare Mörk kust vann världens största deckarpris år 2007. The Duncan Lawrie Dagger. 

Boken handlar om polisen Joe Cashin som precis bytt jobb och hamnat i en liten ort vid kusten. En dag hittas en gammal förmögen man nerslagen i sitt hem där han lämnats för att dö. Detta är starten på en lång och komplicerad mordutredning. De första spåren leder till ett gäng aboriginkillar och en katastrofal polisinsats gör att de unga killarna mister sina liv. Joe Cashin misstänker snart att han och hans kollegor är helt fel ute när det gäller de misstänkta och hans utredning leder till ansedda män som utnyttjar småpojkar och präktiga medborgare som hjälper till att dölja mord. Det blir en lång och komplicerad utredning.

För att ha vunnit ett så fint pris så är jag lite besviken. Hade nog för höga förväntningar när jag började läsa. Det är en bra historia, men handlingen känns lite rörig emellanåt. Jag misstänkte redan från början vart handlingen skulle leda fram till, men det var ändå inte förräns ganska nära slutet som alla pusselbitarna föll på plats. Gillar Temples sätt att väva in Cashins privata liv vid sidan om mordutredningen! Detta är, vad jag har förstått, den första boken i serien om Joe Cashin och jag kommer sannerligen läsa kommande böcker också så sådär hemskt besviken är jag ändå inte.

Det kom ett mail...

Idag fick jag ett mail om ett hett tips! Om du befinner dig i Göteborg den 13 september så titta in på House of Win-Win. Där anordnar Camino en bokbytardag.

Tyvärr tyvärr tyvärr är inte jag i Göteborg då... Varför anordnas aldrig sånt här kul där jag bor? Grrr...

Boktävling

Angos bok- och filmblogg kan du just nu vinna en bok! Passa på du också!

L som i...

Äntligen har Malin slängt ut en ny bokstav i utmaningen.

Författare på L - Camilla Läckberg väljer jag här. Andra författare som är poppis på L är Åsa Larsson och Stig Larsson.  Men Läckberg är ändå den jag läst mest av. Hon har inte gjort mig besviken ännu i allafall.

Bok på L - Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Trots att jag gillade den här boken väldigt mycket har det inte blivit av att jag läst något mer av honom. Måste ta tag i det!

Kraktär på L - Säger pass den här gången!

Nedräkning

Nu när det är lite drygt en månad kvar till Bokmässan så vore det kanske på sin plats att läsa något av någon lettisk författare eftersom det är årets tema....

Men hur mycket jag än funderar så kan jag inte komma på någon lettisk författare! Så snälla hjälp!

Ge mig tips på lettisk litteratur! Eller varför inte böcker som handlar om eller utspelar sig i Lettland!

Nytt i läsutmaningen

Äntligen har Amoroso kommit igång att blogga igen efter sommaruppehållet! En ny klassiker har hon valt till utamningen också. Den här gången föll lotten på Lev Tolstoj med Kreutzersonaten.

Kan då även påminna om Nobelpristagarutamningen där vi nu läser valfritt verk av William Golding.

En ny kulturfyraNu hittade jag en ny Kulturfyra på Kulturbloggen. Den här gången handlar det om hösten!

1. Vilken bok läser du just nu?
Som de flesta läsare redan vet håller jag på med John Steinbeck och Öster om Eden fortfarande. Men det tar sig. Inte så värst mycket kvar. Samtidigt som den läser jag Peter Temples Mörk kust. En deckare som kommer ut nu i dagarna. Även den snart utläst.


2. Vilken bok ligger på tur?

Oj, den högen bara växer och växer. Men Ida Jessen känns ju såklart lockande... Eller kanske nåt gammalt oläst som står i bokhyllan. Eller varför inte både och?!


3. Vilket är ditt favorit-te?
Dricker inte te!


4. Vad tycker du om hösten, som årstid?
Jag tycker om hösten.. Men tycker inte att det är höst riktigt ännu! För mig är det höst när man kastar bort sommarblommorna som man haft i krukor, när löven på träden börjar byta färger och när man får tända lamporna i fönstren på kvällarna!


Mot mina principer

För ganska längesedan lånade jag hem Madame Bovary från bibblan för att läsa den i Amorosos klassikerutmaning. Jag läste istället Ögats historia och sen dess har Madame Bovary legat här hemma, oläst. Har hela tiden tänkt att jag SKA läsa den, men nu gav jag upp.

Så idag gick jag tillbaka med den till bibblan. Har nu lånat om den 3 ggr, vilket är max så nu fanns det liksom ingen återvändo. Men usch, vad det sved... Att lämna tillbaka en helt oläst bok är VERKLIGEN mot mina principer!!

Ida Jessen

Åhå, idag damp Ida Jessens nya Det första jag tänker på ner i brevlådan! 

Kan knappt bärga mig tills jag får börja läsa den! Boken utkommer
 i september och vad den handlar om kan du läsa här.I morgon....

Ja, i morgon pocket och prasselvänner är det dags! Det är den 20 augusti och En bok om dagen skall avslöja vem man skall skicka sina prasselpaket till! Jag är såååååå fruktansvärt nyfiken alltså!

Men nu är det läggdags. Ska hoppa i säng med Peter Temple och Mörk kust.

Legenden om Sally Jones

Stor omslagsbildHar precis läst en alldeles underbar barn - och
ungdomsbok som är skriven av
Jakob Wegelius. Den heter Legenden
om Sally Jones
och är nyligen utgiven.

En riktig äventyrsbok där man får lära
känna gorillan Sally Jones. Boken tar sin
början när Sally föds och omhändertagen
och bortförd från djungeln av några tjuvjägare.
 Men här slutar inte äventyret. Sally hamnar
på djurpark och träffar orangutangen Baba,
 hon hamnar i sjönöd ombord på ett fartyg
och hon rånar kassaskåp tillsammans med en
 gammal fin dam. Till slut kommer hon dock
tillbaka till djungeln och alla sina
gorillasläktingar. Men är det verkligen här
hon vill vara?!


Jag blev otroligt tagen av de fantastiska illustrationerna
 som finns i boken. Jakob Wegelius har verkligen
 lyckats! En väldigt spännande bok som jag kan
 tänka mig passar barn från 10-årsåldern.

Muminmamma och Barbapappa

På den här sidan finna massor med roliga quiz. Flera har ju figurerat runt om på bloggarna har jag sett. Tex Vilken Barba du är och vem du liknar mest i Mumindalen!

Här är mina resultat!                                   

Bokmärken
Det här med bokmärken är ganska intressant. Bokmania vill se bilder på bokmärken och höra lite om historien bakom dem...

Jag använder mig för tillfället av två "riktiga" bokmärken. Bokmärket med stjärntecknet tvillingarna är äldst. Det fick jag för flera år sedan av en kompis. Fick det tillsammans med boken Flickan från ovan. Bokmärket är flitigt använt medans boken fortfarande står oläst i bokhyllan!
Det andra bokmärket har jag fått av min sambo. Det är köpt i Prag på en resa han gjorde UTAN mig! Även detta flitigt använt.

För övrigt kan jag använda det mesta som bokmärke. Har boken skyddsomslag brukar jag använda det som bokmärke. En del böcker får ligga uppslagna hela tiden. Dock inte pocketar eftersom jag har fobi för brutna ryggar! =)

Hur ser dina bokmärken ut?

Dags för TDå kör vi igång med ännu en ny bokstav i Malins utmaning. Det går med ett rasande tempo nu tycker jag! Den här gången är det bokstaven T.

Bok på T - Tusen strålande solar av Khaled Hosseini såklart. Den bästa boken jag läst på mycket mycket länge. Vad jag skrev om den kan du se här.

Författare på T - Här får jag lov att säga Tolkien. Det enda jag läst är Sagan om Ringen än så länge, men jag är absolut inte främmande för att testa annat av denna författare. Blev ju som sagt glatt äverraskad av Ringen-böckerna.

Karaktär på T - Therese i Hanne Vibeke Holst böcker om Therese Skårup. Har bara läst den första delen, Thereses tillstånd ännu, men letar febrilat efter de följande två i pocket. Kanske ett tips för min kommande Pocket och Prasselvän!?

Bokstaven KDå kör vi igång med en ny alfabetsutmaning. Den här gången gäller det K.

Författare på K - Lätt som en plätt! Marian Keyes såklart. En av mina absoluta favvisar när det gäller chick lit. Jag har en hel del böcker kvar att läsa av henne. Tack och lov. Vill inte att de ska ta slut!

Bok på K - Här kan jag ju passa på att slå ännu ett slag för Kyoto och fjärilarna av Lennart Ramberg. Vad jag skrev efter att ha läst den här boken kan du se här.

Karaktär på K - Får kanske fuska och säga Kurt Wallnder...

Pocket och Prassel 2.0 - MIna svar

Om du inte har anmält dig till Pocket och Prassel - Andra versionen så gör det NU! Det verkar bli en riktig succe den här omgången! För att min hemliga bokvän skall lära känna mig lite bättre lägger jag här ut svaren på frågorna som är obligatoriska!

* Vilken genre är du mest förtjust i?
Jag gillar allra mest kriminalromaner, men läser annars det mesta. Chick lit är kul och även biografier.

* Favoritförfattare? Har du redan allt som författaren har skrivit..?
Oj, alltid lika svårt att besvara. Har nog ingen direkt favvisförfattare. Men jag har allt av Marklund, Läckberg och Karin Wahlberg.


* Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?

Oj, det finns många. Jens Lapidus har jag inte läst ännu, Unni Lindell likaså... Finns många deckarförfattare som jag missat! Michael Connelly har jag aldrig provat, inte heller Åsa Nilsonne eller Leena Lehtolainen. Peter Robinson, Johan Theorin, Jo Nesbö... Jag kan räkna upp många! Eftersom dessa författare dock skriver genomgående om samma person vill jag ju helst läsa böckerna i rätt ordning! (för att vara extra besvärlig)


* Vilken genre vill du absolut inte läsa?

Är öppen för det mesta. Det enda som jag nog ALDRIG testat är Science Fiction. Det intresserar mig inte särskilt.


* Vilken författare vill du absolut inte läsa?
Finns nog ingen vad jag kan komma på!


* Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre? Vilka böcker gäller det  - och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick?
Inte som jag kan komma på precis nu. Men som jag skrev tidigare. Blir det tal om tex Unni Lindell så vill jag ju helst ha hennes första bok. Dessa äldre böcker kan kanske vara svåra att hitta. Vet inte... Dessutom har jag letat länge efter de två sista böckerna i Therese-trilogon av Hanne Vibeke Holst. Dessa finns ej i handel längre.

* Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?
Absolut! Köper många böcker begagnat så visst!

* Läser du andra språk än svenska?
Nej, det gör jag helst inte.


* Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar?
Varken eller. Har aldrig tyckt om!!!


* Vilken slags godis gillar du?

Saltlakrits är gott, men gillar det mesta.


* Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande?

Nej, det gör jag inte..


* Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk...)?

Ingenting, men jag vill inte ha nötter och mandel... Usch så kräsen jag låter! =)


Pocket och prassel 2.0

En bok om dagen har nu kört färdigt första versionen av Pocket och prassel och nu är det dags att planera inför nästkommande utskick. Tycker att det här verkar vara en väldigt rolig idé och det verkar ju ha funkat för alla också. Därför har jag bestämt mig för att hänga på den här gången.

Häng med du också!


Coachen

John Grishams roman Coachen blev alltså senaste boken att bli utläst.
Grisham är min sambos absoluta favoritförfattare och vi har varenda
en av hans böcker i bokhyllan. Jag har dock bara läst Julfritt,
Det målade huset, Dödscellen
 och nu den här då! Grisham
kommer ju ut med nytt nu i september så jag antar att även den kommer
att inhandlas till vår bokhylla!

Boken handlar om Neely som återvänder hem för att ta farväl av sin
 gamlacoach Eddie Rake som nu ligger för döden. Neely som var en av de
 bästa spelarna i Eddie Rakes lag sitter nu tillsammans med alla
andra lagkamrater på åskådarläktaren och inväntar Rakes död. Boken
utspelar sig under 4 dagar och tillsammans med sina gamla vänner
minns han gamla händelser och matcher. Framför allt en viss match
står i fokus i handlingen. En match som vände upp och ner på mycket
 i Neelys liv. Men det är inte bara känslorna inför sin gamla coach som Neely kommit hem för att  bearbeta, det finns även en kvinna han vill träffa.

Hade inga större förväntningar på den här boken eftersom amerikansk fotboll inte är något som ligger mig särskilt varmt om hjärtat! Men trots detta så blev jag positivt överraskad. Inte behöver man vara insatt i fotboll för att tycka om den här boken. På en skala.. Hmm, jag någonstans mitt emellan! Lättläst bok som jag säkert snart kommer glömma handlingen av.

Mitt första år

Jag kan varmt rekomendera den här boken till alla nyblivna föräldrar!
Nalle Puh´s Babybok. En jättefin bok där man kan skriva in alla
möjliga händelser och uppgifter. Finns även gott om plats för att sätta
in egna foton.

Den kom på posten idag så nu ska här klippas och klistras!


Vilken Astrid Lindgrenfigur är du?Flera bloggare har nu gjort testet! Så även jag måste ju hoppa på. Testa dig själv här!

Barnboksfigurer

Hittade en rolig test på Barnens bokklubb.

Har du koll på dessa kända barnboksfigurer? Vilka är dem?


Bokstaven ADags för bokstaven A i Malins utmaning!

Bok på A - Asyl av Liza Marklund. Fram till den här boken har jag läst böckerna med stort intresse, men nu tycker till och med jag att det blivit lite FÖÖR många uppföljare.

Författare på A - Susanna Alakoski som skrivit Svinalängorna. Precis som jag nämnt tidigare var boken bra, men jag blev ändå besviken. Boken har ju fått så himla mycket god kritik och jag har nästan redan glömt den! Så bra var den.

Karaktär på A - Tror minsann att jag får lägga ner det här med karaktärerna! Har kommit underfund med att jag oftast inte lägger namnen i böckerna på minnet. Om det inte är återkommande figurer som Kurt Wallander, Erica Falck eller så....

KinaInför OS som snart börjar är det mycket kinesisk litteratur som blir uppmärksammad runt om på bloggarna! Se bara här och här.

Själv är jag inte särskilt beläst på kinesiska författare. Men eftersom Jadeögat som jag vann nu har landat i brevlådan kanske jag skulle ta tillfället i akt och läsa den.

Även Bokus och Adlibris tipsar om böcker relaterade till Kina.

Nya tag i utmaningen

Nu har det redan blivit den 1 augusti, vilket betyder att det är dags för nya författare och böcker i utmaningarna! Vad det blir för bok i klassikerutmaningen är ännu inte bestämt, men i nobelpristagarutmaningen är det alltså William Golding som gäller.

Böcker som William Golding skrivit är tex Flugornas herre, Pyramiden, Det synliga mörkret och Elden inombords.
 
Själv tänker jag läsa Flugornas herre som jag faktiskt har haft i bokhyllan ganska länge oläst nu. Kämpar dessutom på med Öster om Eden som egentligen skulle varit utläst nu.. Men men... Jag får skylla på värmen!

RSS 2.0