Låt den rätte komma in

134182-27

John Ajvide Lindqvists skräckroman Låt den rätte komma in lämnade mig inte besviken. Snarare tvärtom... Jag vill bara ha mer!

Handlingen utspelar sig i byn Blackeberg under två höstmånader 1981. En pojke hittas mördad och tömd på blod i en närliggande by och rykten om ritualmord sprider sig snabbt. Ingen anar vad det verkligen är fråga om. 
Vi får också träffa den mobbade skolpojken Oskar som fascineras mycket av mordet. Samtidigt flyttar det in en ny tjej i porten bredvid Oskars och de blir snabbt vänner. Men någonting är mystisk med den nya flickan... Varför kommer hon bara ut på natten?
  

Som sagt, jag är väldigt imponerad av sättet boken är skriven på. Ett så overkligt tema som ändå känns så verkligt. Mycket bra bok. Kan varmt rekomendera. 4 av 5 möjliga!

John Ajvide Lindqvist har skrivit;
Låt den rätte komma in 2004
Hanteringen av odöda 2005
Pappersväggar 2006

Vngklippt ängel

134182-26

Berny Pålssons självbiografi Vingklippt ängel imponerade inte ett dugg på mig!

Vi får under bokens handling följa Berny under henners tonårstid på olika behandlingshem och på sjukhusets psykavdelningar.

Ja, det är vad handlingen går ut på. Tyckte den var tråkig och inte särskilt välskriven. Har hört mycket gott om boken men är väldigt besviken. Det enda som händer under berättelsens gång är att hon skär sig, åker runt på olika hem, skär sig igen, tar en massa mediciner, skär sig igen osv... Inte många böcker har fått dåligt betyg av mig men den här får 2 av 5 möjliga. Det är ju trots allt en hemsk och osannolik historia och det är imponerande att hon orkade ta sig ur detta.

Berny Pålsson

Vingklippt ängel (1994)
Känn pulsen slå (2008)

Bokbeställning

Kunde absolut inte motstå Bokus nya idé med köp tre pocket för 49:-..... Har surfat in och ut i flera dagar och dreglat över flera av titlarna. Idag kändes utbudet helt rätt och jag klickade iväg min beställning!

- Svinalängorna
- 9½ månad
- Fågelbovägen 32

Detta får bli semesterna höjdpunkter!

Kvartalsrapport nr 2

Tänk vad tiden går alltså. Redan dags för den andra kvartalsrapporten. Är ganska besviken på mig själv måste jag säga. Inget lysande resultat. Men det har varit så mycket annat att göra så jag har inte hunnit med att läsa så mycket som jag skulle önskat!

Totalt: 7 böcker
Bäst: En komikers upp växt med Jonas Gardell
Sämst: Ninas resa med Lena Einhorn

Har inte läst någon som jag direkt tyckte var dålig. Men måste jag välja den sämsta av de jag läste får det bli Nonas resa. Men den var inte dålig utan har bara fått lägst betyg av dem böcker jag läst under det här kvartalet.

RSS 2.0