Boksamling

134182-10

Ovan ser ni början till vårt bibliotek! =) Än finns det mycket plats kvar!
Hur stor är din boksamling?

Saltön

JIPPIE!!!!!!

Ikväll kl 20.00 på SVT visas fortsättningen på filmatiseringen av Viveca Lärns böcker om Saltön. Nu är det de två sista böckerna som filmats. 4 avsnitt blir det och jag kommer sitta som klistrad framför TV:n.

Omslagsbild Midsommarvals är den första boken i serien. Sändes på SVT våren 2005.


Omslagsbild Hummerfesten tar vid där Midsommarval slutar och sändes också på SVT våren 2005.


Omslagsbild En fröjdefull jul är den tredje boken i serien och det är här det börjar i kvällens avsnitt.


Omslagsbild Sol och vår är den sista och avslutande boken.


Jag älskade serien på TV och inhandlade böckerna så fort jag fick möjlighet. Har läst alla fyra och de är fullständigt underbara! Läs dem!! Och än en gång, slå på SVT ikväll kl 20.00!

Christer Fuglesang

Är det inte lite väl mycket uppståndelse kring dennna människa och hans rymdfärd nu. Vilken kanal man än tittar på är det nyheter om Fuglesang. Idag hade jag fått mail från Svensk bokhandel där de skriver att lagom till bokmässan i höst ska Christer Fuglesang ge ut inte mindre än två böcker, en textbok och en fotobok. Böckerna ska naturligtvis handla om hans rymdfärd, men även om rymdflygningens historia.

Ska du läsa? Troligtvis inte jag...

fuglesang.jpg Christer med sina förläggare.

Bokpaket

Jippie, idag fick jag mitt bokpaket från Månadens bok. Ska bli dpännande att läsa dessa fyra kriminalromaner. Får dock bli ett senare projekt eftersom jag just nu håller på att ta mig igenom böckerna i Sagan om ringentriologin!

Utmanad

Jag hänger på utmaningen som både Petra, Bokhororna och Bokidioten har genomfört. Det är tidningen Expressen som tagit fram testet. De påstår att 1 av 3 ljuger om vad de har läst. Jag är helt ärlig och...... hmmmpppfff....resultatet......nåja...... Inget lysande resultat  av mig precis!!! =)

1. "Jack" av Ulf Lundell.
Helt ärligt har jag inte läst någonting som Lundell har skrivit!

2. "Utvandrarna" av Vilhelm Moberg. Kan inte heller skryta med att ha läst Mobergs böcker. Men jag ska försöka göra det nu under året.

3. "Hemsöborna" av August Strindberg.
Har varit lite dåligt på klassikersidan för min del måste jag säga!

4. "Nässlorna blomma" av Harry Martinsson. Tror att jag läste den här boken på gymnasiet en gång, men minns ingenting av vad den handlar om!!

5. "Röde Orm" av Frans G Bengtsson. Nähe, inte den heller nää...

6. Arn-böckerna av Jan Guillou. Har läst de två första i serien, men den tredje låter vänta på sig. Inga superböcker precis!

7. "Sagan om ringen"-trilogi av JRR Tolkien. Håller på med triologin just nu faktiskt!

8. "Krig och fred" av Leo Tolstoj. Nej

9. "Svindlande höjder" av Emily Brontë. Nej

10. "Män är från mars, kvinnor från Venus" av John Gray. Nix

11. "1984" av George Orwell. Äsch, det här var för dåligt!!

12. "Lysande utsikter" av Charles Dickens. Inte den här heller...

13. "Harry Potter och de vises sten" av J K Rowling. Harry Potter ska jag prova under året har jag lovat!!

14. "Jane Eyre" av Emily Brontë. Nope...

15. "Da Vinci koden" av Dan Brown.
Såklart att man läst den här.. Har väl nästan alla gjort!? Även sett filmen!

16. "Anne Franks dagbok" av Anne Frank. Nej, men vill läsa!

Resultat: 4/16

Tradera

Jag handlar väldigt mkt begagnade böcker på auktionssajten Tradera. Det är verkligen en sida jag kan rekomendera när man vill ha lite äldre böcker som inte finns att köpa i handeln längre.Jag vann precis en auktion på Anna Janssons andra deckare om Maria Wern, Alla de stillsamma döda. Det är ett exempel på en bok som inte finns att köpa längre. Bara som pocket, men jag har hennes andra deckare i inbundet så då vill jag ha den här med inbunden såklart! =)

Pocket eller inbundet

Jaaa, vad föredrar du? Pocket eller inbundet?

Jag föredrar inbundet måste jag säga. De håller bättre och ser snyggare ut i bokhyllan. Jag är beredd att lägga några kronor extra för att få inbundet. Jag har dock flera pocket i bokhyllan. Jag har nämligen ett tvångsbeteende som gör att jag måste ha alla böcker av samma författare i samma bindning. Dumt va? Tex alla mina Marian Keyes har jag i pocket och kan inte tänka mig att köpa de inbundna. =) Dessutom tycker jag att chick lits SKA läsas i pocket!

Vad tycker du?


Nya böcker

I dag fck jag 2 nya böcker av mammsen och pappsen som de hade köpt för ynka 10 kr/st. Det var Hemkomsten av Maeve Binchy och Gökboet av Ken Kesey. Har läst en bok tidigare av Maeve Binchy och den gillade jag så det ska bli intressant att läsa ännu en. Ken Kesey har jag inte hört talas om förut, men filmen Gökboet har man ju hört talas om. Visste inte ens att den baserades på en bok! Ska bli spännande!

                                                     

Den osynlige

134182-9

Årets tredje bok blev en för mig ny bekantskap vad gäller deckarförfattare. Den osynlige med författaren Patricia Cornwell. Detta är den första boken i serien om rättsläkaren Kay Scarpetta.

Fyra kvinnor har dött. De har ingenting gemensamt - utom sin mördare. De har fallit offer för en seriemördare som rör sig genom staden och efterlämnar brutalt skändade offer.
En kvinna är fast besluten att avslöja honom: rättsöverläkaren dr Kay Scarpetta, framgångsrik forskare och den första kvinna som lyckats bli chef för en amerikansk delstats rättsmedi-cinska institution, till många manliga kollegors avund.
Men gradvis upptäcker Scarpetta att hon har flera fiender. Någon inifrån hennes eget laboratorium vill sabotera hennes utredning. Dessutom vill någon se henne död.

Detta var helt en bok i min smak. Man kastas in i handlingen redan på första sidan då tre av morden redan har begåtts och det fjärde offret just har upptäckts. Det är en spännande handling med lagom fart. Upplösningen får man inte förrän ungefär 10 sidor från slutet och man har inte en chans att själv komma på vem mördaren är. Det fattas dock något för att den ska få fullt betyg! Det blir 4 av 5 möjliga!

Patricia Cornwell har tidigare skrivit;
Huvudperson Kay Scarpetta
Den osynlige (1990)
Indicier (1991)
Allt som återstår (1993)
Kuslig likhet (1993)
Kroppsspråk (1994)
Offer utan namn (1996)
Dunkla vatten (1996)
Dödlig smitta (1997)
Eldens öga (1998)
Mörkrets makt (1999)
Sista utvägen (2000)
Flyg fula fluga (2005)
Dödligt spår (2006)
Rovdjuret (2007)

Huvudperson Judy Hammer
Getingboet (1997)
Fula fiskar (1998)
Farligt fiske (2004)

Övrigt
Porträtt av en mördare - Jack uppskäraren - Fallet avslutat (2002)

Månadens bok

Förra veckan fick jag ett erbjudande från bokklubben Månadens bok i brevlådan. Som välkomsterbjudande fick jag 4 nya inbundna böcker för 65,50 inkl frakt. Tyckte det var ett bra erbjudande. Men såklart finns det en hake. Man måste köpa 3 böcker under sitt första medlemsår. Hatar köptvång, och frakten är 37 kr hur lite eller mycket man än handlar! Men men, jag kunde i allafall inte låta bli att hoppa på!! Så jag valde följande välkomstböcker;

         Håkan Nesser -  Människa utan hund                                                                                             

    Camilla Läckberg - Olycksfågeln
        
           Stieg Larsson - Flickan som lekte med elden


         Karin Wahlberg - Blocket       Nu väntar jag spänt på att bokpaketet ska dyka upp i brevlådan! Har en hel del bra läsning framför mig nu! Och dessutom är det ju bokrea snart! Jippie, vad kul det ska bli!

Dotter önskas

134182-8

Årets andra bok är nu utläst. Det blev Dotter önskas av sexologen och författaren Katerina Janouch. Som syns nedan har hon skrivit ett flertal böcker, allt från faktaböcker och barnböcker till romaner. Har tidigare läst hennes halvbiografiska roman Anhörig och gillade den så självklart blev jag nyfiken på hennes nya roman.

Helena har aldrig drömt om barn. Så möter hon Paul och kärleken blir snart en självklarhet. Helena blir gravid. I smyg hoppas hon på en flicka. Men hon föder en pojke.
Då det andra barnet är på väg avlider Helenas högt älskade mamma. Helena blir smärtsamt medveten om att hon saknar nära kvinnorelationer i sitt liv. Hon behöver en dotter som kan fylla tomrummet. Längtan förbyts i besatthet.
Så hittar Helena sin mammas dagbok och får där ledtrådar till det förflutna. Kan dagboken ge någon förklaring till Helenas oändliga längtan efter en dotter. Sökandet efter svar blir både en tröst och en flykt. Men jakten på sanningen leder henne till oväntade insikter.
Kanske bör en del frågor förbli obesvarade...

Boken är lite smått seg måste jag erkänna. Det händer egentligen ingenting förrän i slutet av boken där allting händer på en gång. Det känns som att detta är en roman som vem som helst hade kunnat skriva. Den får en svag 3 av 5 möjliga.

Katerina Janouch har tidigare skrivit;
Våta spår (1993)
100 frågor och svar om sex & kärlek (1995)
Sex och sånt (1998)
Sexsvar (2002)
Orgasmboken (2003)

Anhörig (2004)
Så blev jag till (2004)
Föda hemma (2005)
Barnliv (2005)

Ingrid har plåster (2006)
Relationer och sex (2006)
Dotter önskas (2006)
Ingrid vill bada (2007)


Jonas Gardell


Visa

På Bokus har de varje vecka en "Veckans bok" som de säljer ut till extra bra pris. Den här veckan är det Jonas Gardells Ett ufo gör entré som man kan köpa inbunden för endast 25:-. Måste erkänna att jag blir lite sugen. Har inte läst något av Gardell tidigare, men har hört att han ska vara en bra författare. Denna bok ingår ju dock i en serie som börjar med boken En komikers uppväxt. Vill ju läsa den först i så fall. Får se om jag kan hålla fingarrna borta från Bokus.... 

www.bokus.com
 

Saga från Valhalla

134182-7

Nu är denna underbara triologi av Johanne Hildebrandt till ända. Saga från Valhalla var den tredje och sista delen.

Stormar och snöoväder rasar över världen. Solen försvinner, människorna hotas av missväxt och svält.
Med alla medel försöker Freja rädda sitt folk, men en oförsonlig fiende nalkas.
Snart står hon inför sitt livs svåraste val: Valhallas undergång eller att offra det dyrbaraste hon äger - Saga.


Boken var precis som de andra väldigt bra, men ändå var den lite sämre än de första två. Hängde inte med i historien på samma sätt som i de föregående. Kanske kan det ha varit för att jag haft så mycket att göra under jul- och nyårshelgen och bara har kunnat läsa några sidor i taget. Slutet var ganska väntat, men man kan inte låta bli att fundera på; Jaha, och vad hände sen då?! Boken får dock 4 av 5 möjliga precis som de tidigare två.

Johanne Hildebrandt har gett ut följande;
Blackout (2001)
Freja - Sagan om Valhalla (2002)
Idun - Sagan om Valhalla (2003)
Saga från Valhalla (2004)
Fördömd (2006)

Da Vinci koden på film

 
Vi fick filmatiseringen av Dan Browns Da Vinci koden i julklapp och den tittade jag på igår kväll. Fullständigt älskar hans böcker så man var ju spänd på filmen. Har dock hört mycket negativt så jag hade inte så jättehöga förväntningar på den. Men jo.... Jag tyckte den var riktigt  bra. De hade fått med det mesta från boken. Har dessutom hört att även Änglar och demoner skall komma på film snart! Måste ses!!!


Läst 2006

Nu var året 2006 till ända och vi kan knyta ihop det gångna bokåret. Här kommer en lista på vad jag hann med under året. Något sämre än föregående år. Får försöka bättra på statistiken under 2007. Gott nytt bokår på er!

Självbiografier

Gynning Carolina - Ego Girl
Housden Maria - Flickan med de röda skorna
Werkelin Pigge - Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak

Deckare

Brown Dan - I cirkelns mitt
Brown Dan - Gåtornas palats
Evanovich Janet - Lovligt byte
Jansson Anna - Stum sitter Guden
Jungstedt Mari - Den du inte ser
Larsson Stieg - Män som hatar kvinnor
Larsson Åsa - Det blod som spillts
Nesser Håkan - Kära Agnes
Zweigbergk von Helena - Det Gud inte såg

Romaner / Chick lit

Coelho Paulo - Alkemisten
Gabaldon Diana - Främlingen
Grisham John - Dödscellen
Haag Martina - Underbar och älskad av alla
Ingemarsson Kajsa - Små citroner gula
Janouch Katerina - Anhörig
Keyes Marian - Sista chansen
Lärn Viveca - Sol och vår
Mazetti Katarina - Grabben i graven bredvid
Mazetti Katarina - Familjegraven

Fantasy / Historiskt

Hildebrandt Johanne - Freja - Sagan om Valhalla
Hildebrandt Johanne - Idun - Sagan om Valhalla
Lewis C.S - Berättelsen om Narnia - Min morbror trollkarlen
Lewis C.S - Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet
Sandemo Margit - Sagan om isfolket 8 - Bödelns dotter
Sandemo Margit - Sagan om isfolket 9 - Den ensamme
Sandemo Margit - Sagan om isfolket 10 - Vinterstorm

TOTALT: 29 böcker

RSS 2.0