Dotter önskas

134182-8

Årets andra bok är nu utläst. Det blev Dotter önskas av sexologen och författaren Katerina Janouch. Som syns nedan har hon skrivit ett flertal böcker, allt från faktaböcker och barnböcker till romaner. Har tidigare läst hennes halvbiografiska roman Anhörig och gillade den så självklart blev jag nyfiken på hennes nya roman.

Helena har aldrig drömt om barn. Så möter hon Paul och kärleken blir snart en självklarhet. Helena blir gravid. I smyg hoppas hon på en flicka. Men hon föder en pojke.
Då det andra barnet är på väg avlider Helenas högt älskade mamma. Helena blir smärtsamt medveten om att hon saknar nära kvinnorelationer i sitt liv. Hon behöver en dotter som kan fylla tomrummet. Längtan förbyts i besatthet.
Så hittar Helena sin mammas dagbok och får där ledtrådar till det förflutna. Kan dagboken ge någon förklaring till Helenas oändliga längtan efter en dotter. Sökandet efter svar blir både en tröst och en flykt. Men jakten på sanningen leder henne till oväntade insikter.
Kanske bör en del frågor förbli obesvarade...

Boken är lite smått seg måste jag erkänna. Det händer egentligen ingenting förrän i slutet av boken där allting händer på en gång. Det känns som att detta är en roman som vem som helst hade kunnat skriva. Den får en svag 3 av 5 möjliga.

Katerina Janouch har tidigare skrivit;
Våta spår (1993)
100 frågor och svar om sex & kärlek (1995)
Sex och sånt (1998)
Sexsvar (2002)
Orgasmboken (2003)

Anhörig (2004)
Så blev jag till (2004)
Föda hemma (2005)
Barnliv (2005)

Ingrid har plåster (2006)
Relationer och sex (2006)
Dotter önskas (2006)
Ingrid vill bada (2007)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0