Bokus storsatsar

Bokus gör om sin affärsidé och satsar nu även på spel och film..

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Har ju varit en så mysig bokhandel med brett boksortiment. Det är där jag köpt det mesta jag har i bokhyllan!

Vilken internetbokhandel föredrar du?

Vinterns och vårens böcker

Nu börjar det annonseras om utgivningarna som äger rum under vintern och till och med ända fram i april 2008.

Här hittar ni Norstedts nya utgivningar!

Albert Bonniers förlags kommande titlar kan du se här!

Hoppas att fler av förlagen snart släpper sina kataloger på hemsidorna!!

Van VeeterenVar det fler än jag som såg filmatiseringen av Håkan Nessers Borkmanns punkt igår?! Jag har inte läst en enda av hans böcker om Van Veeteren måste jag erkänna. De har länge stått på min läslista, men det har bara inte blivit av!

Nästa söndag visas Münsters fall. Missa inte detta! Lite knepigt dock att de inte visar filmerna i ordning!

För dig som vill läsa böckerna om Van Veeteren bör de läsas i följande ordning;
 • Bok 01 Det grovmaskiga nätet 1993
 • Bok 02 Borkmanns punkt 1994
 • Bok 03 Återkomsten 1995
 • Bok 04 Kvinna med födelsemärke 1996
 • Bok 05 Kommissarien och tystnaden 1997
 • Bok 06 Münsters fall 1998
 • Bok 07 Carambole 1999
 • Bok 08 Eva Morenos fall 2000
 • Bok 09 Svalan, katten, rosen, döden 2001
 • Bok 10 Fallet G 2003

Den kaukasiska kritcirkeln

[Bild på bokomslaget]

Nu har jag klämt Bertolt Brechts pjäs Den kaukasiska kritcirkeln också. Så nu kan jag med gott samvete lämna tillbaka boken och faktiskt ha läst båda pjäserna i den! Upptäckte också att årets läsutmaning är avklarad för min del. Utmaningen var ju som sagt att läsa fem pjäser under året och det har jag ju gjort nu! Allihop hittar du här!

I den här pjäsen är det de rika mot de fattiga. De rika skall bygga ett nytt palats och detta på de fattigas bekostnad. Det är krig och guvernören dödas. De fattiga sörjer honom medan hans fru bara bryr sig om det materiella. Vid den här tidpunkten får man även stifta bekantskap med den fattiga flickan Grusche som sedan är huvudrollen genom hela pjäsen tillsammans med guvernörens lilla son, kallad det förmnäma barnet. Grusches älskade Simon drar ut i kriget och hon själv flyr med det förnäma barnet. Hon jagas av pansarryttare som vill ta barnet ifrån henne, men hon lyckas hela tiden komma undan. Slutet är lyckligt och ganska så väntat!

Pjäsen är en aning rörig tycker jag och det är väldigt mycket av handlingen som berättas av sångare som egentligen inte tillhör själva handlingen. I slutet kommer plötsligt helt andra peroner in i bilden vilket gör det lite svårt att hänga med. För övrigt en bra historia som verkligen tar upp det här med fattiga mot rika. Den får 3 av 5 möjliga!

Brecht har bla skrivit;
Trummor i natten (1922)
Tolvskillingsoperan (1928)
Fru Carrars gevär (1937)
Mor Courage och hennes barn (1939)
Den kaukasiska kritcirkeln (1945)

Cirkelns ände

134182-33

På bokrean i februari köpte jag Tom Egelands spänningroman Cirkelns ände. Den har kallats Norges Da Vinci koden så naturligtvis blev man ju sugen. Har dock väntat med att läsa den ända tills nu. Fråga mig inte varför...

Under en utgrävning i Norge hittar att arkeologteam ett förgyllt skrin. Bara ett par av dem inser att skrinet innehåller en hemlighet som skulle kunna ändra hela världshistorien. Med i teamet är Bjørn Beltø som för övrigt är bokens huvudperson. När en viss professor Llyleworth för bort skrinet från platsen bestämmer sig Beltø för att stjäla tillbaka det och på egen hand börja nysta i skrinets ursprung och dess hemligheter. Det blir en resa som för honom genom Europa och Mellanöstern och mörka makter och skumma organisationer är honom hack i häl.

Som jag nämnde har det här kallats en norsk Da Vinci koden och jag kan hålla med om att det finns väldigt många likheter. Den här boken gavs dock ut före Dan Browns. Trots att det finns så många liketer böckerna emellan känns det aldrig tjatigt eller som en upprepning. Spänningen genomsyrar hela boken och det är en riktig bladvändare! Gillar man böcker med mystik och historiska inslag är det här absolut en bok man skall läsa! Den får 4 av 5 möjliga!

Tom Egeland har skrivit;
Cirkelns ände 2005
Vargnatten 2007

Augustpriset 2007

Nu är det dags för årets Augustpris. Spännande! Priset delas ut i tre olika klasser; Årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok och årets svenska barn- och ungdomsbok.

De nominerade i varje klass kan ni se och köpa här!

       Omslagsbild: ISBN 9789173892261, Mig äger ingen               Omslagsbild: ISBN 9789100113209, Herrarna i skogen                Omslagsbild: ISBN 9789150108446, Sonja, Boris och tjuven

Bokus fyller 10 år

Bokus 10 år

Bokus fyller 10 år och firar under hela hösten med diverse fina erbjudanden på hemsidan! Just nu kan man köpa vissa utvalda pocketböcker för endast 29 kr.

Dessutom kan man nu anmäla sig till Bokus egen läsarpanel. Då får man chansen att läsa böcker före alla andra och sedan skriva några rader om dem på hemsidan. En otroligt rolig idé tycker jag. Har redan mailat in en anmälan! Gör det du också!!!

Nobelpriset i litteratur 2007

Doris Lessing  
Årets nobelpris i litteratur gick till den brittiska författaren Doris Lessing född 1919. Som vanligt är det en för mig okänd författare som får utmärkelsen. Men det är ju alltid spännande med nya bekantaksaper!


Några av hennes nyare verk är;

- Den gode terroristen 1985
- Det femte barnet 1988
- Under huden (Del 1 i självbiografi) 1994
- Vandra i skugga (Del 2 i självbiografi) 1998

Bokfemman vecka 41

Oj, nu var det längesen igen. Tycker inte att temana har passat mig riktigt. Kanske varit lite lat också.. Men nu ska jag minsann hänga på!!

Den här veckans tema är;

Olästa böcker. Nämn 5 böcker som du velat/tänkt läsa länge och motivera varför du inte har läst dem.


 • Vilhelm Mobergs serie om Utvandrarna. En absolut klassiker som jag tänkt i flera år att jag skall läsa. Alla böckerna står i hyllan... Men de är tjocka och tunga.. Det tar emot....
 • Harry Potter. Jag kan ju stoltsera med att jag läst den första i varje fall. Men jag ska jag ska jag ska läsa dem allihop en vacker dag...
 • Böckerna om Damernas detektivbyrå. De har ju fått så mycket god kritik och jag har inte läst en enda. De blir ju bara fler och fler nu dessutom....
 • Flugornas herre av William Golding. Fick ett ryck för ett tag sedan och tänkte jag skulle vara lite mer litterär och läsa några nobelpristagare. Köpte då den här boken, men den ligger oläst i bokhyllan fortfarande....
 • Tärningsspelaren av Luke Rhinehart. För att min sambo läst och älskar boken.


   Omslagsbild: ISBN 9789127108899, Tärningsspelaren Omslagsbild: ISBN 9789188877512, Harry Potter Och Den Flammande Bägaren Omslagsbild: ISBN 9789177153610, Damernas detektivbyrå  


Isprinsessan

Nu har SVT släppt trailern till Camilla Läckbergs Isprinsessan. Du kan se den här!
Nu är det bara att vänta tills den sänds i början av november!Elisabet Carlsson som Erica Falck
Niklas Hjulström som Patrik Hedström

Mor Courage och hennes barnNu har jag läst pjäsen som egentligen skulle varit utläst innan juli månads utgång. Men bättre sent än aldrig!
Den här gången blev det Bertolt Brechts pjäs Mor Courage och hennes barn från 1939.

Vi får följa Moder Courage och hennes barn under olika tillfällen och på olika platser under det trettioåriga kriget. Hon reser omkring med sin vagn och hela hennes uppehälle är beroende av kriget. I detta krig förlorar hon alla sina tre barn, ett efter ett.

Intressant tema i pjäsen tycker jag.. Den gick snabbt att läsa och jag gillade den faktiskt. Den får 4 av 5 möjliga iaf.
I samma bok som den här finns även Den kaukasiska kritcirkeln av samma författare. Är lite nyfiken på den också faktiskt. Blir kanske nästa läsupplevelse!

Brecht har bla skrivit;
Trummor i natten (1922)
Tolvskillingsoperan (1928)
Fru Carrars gevär (1937)
Mor Courage och hennes barn (1939)
Den kaukasiska kritcirkeln (1945)

Överraskning

 Idag när jag kom hem låg det ett paket i brevlådan. Såg att det var från Norstedts förlag och slet naturligtvis upp det. Inuti låg Jonas Hassen Khemiris roman Ett öga rött.

Undra varför den har dimpit ner i just min brevlåda? Jag tackar och bugar naturligtvis!!
Ny läsutmaning

Under 2007 har vi varit några bokbloggare som tog oss an en läsutmaning som gick ut på att vi skulle läsa 5 klassiska pjäser under 2007. Vi har bla läst Stormen av Shakespeare och Elektra av Sofokles. Vi var flera som var med från början, men det verkar vara många som har hoppat av under årets gång tyvärr.


Nu satt jag och funderade lite på vad vi kan tänkas ta för tema under 2008!? Någon som har något roligt förslag?


Bättre sent än aldrig

Idag minsann kom Amberville till mig i lådan! Hade nästan gett upp hoppet om att jag skulle få den. Men nu har jag den i min hand. Som jag fattar det ska den komma ut i butik i morgon så nu hinner jag ju ändå inte läsa den innan dess. Så den får läggas till den ordinarie "bokläsarhögen"!

Har läst både ont och gott om den runt om på bokbloggarna. Men jag kan inte annat än erkänna att jag minsann är ganska nyfiken på den!!!

RSS 2.0