I grunden utan skuld - Viveca Sten

I grunden utan skuld är Viveca Stens tredje kriminalroman i serien om Sandhamn. Jag har läst dem allihop och tycker jättebra om dem. Har redan beställt hem den fjärde också!Som vanligt är det polisen Thomas Andreasson och hans barndomsvän, juristen Nora Linde som är huvudpersonerna.
I den här historien försvinner en ung tjej spårlöst från ön och återfinns aldrig. Poliserna ger upp och tar för givet att hon har drunknat.
Några månader senare har Nora återigen kommit till Sandhamn tillsammans med sina söner. Hon och maken Henrik går igenom en äktenskaplig kris. Det är vinter och iskallt. En dag hittar hennes söner ett bylte i skogen. Detta visar sig vara den försvunna flickan. Hon är mördad och styckad.
Parallelt med mordhistorien får vi ta del av en annan historia. Den tar oss ända bak till 1920-talet. Detta är en tragisk historia som såmåningom vävs ihop med nutiden.

Det här var helt klart den bästa av Sandhamnsdeckarna hitills! Det här med att väva ihop historien med nutid känns väldigt mycket Läckberg, men hon lyckas bra och jag är nöjd med resultatet. Boken slutar så oliiiiidligt spännande att jag var tvungen att klicka in mig på Bokus med en gång och beställa nästa bok i serien!

I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag fick den första i serien i ett bokbyte. Brukar ha väldigt svårt för deckare, men kunde inte slita mig från den så efteråt köpte jag hem de andra tre direkt. Ska förhoppningsvis ha tid att läsa dem i sommar!

2012-04-28 @ 05:25:30
URL: http://miaskulturhorna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0