Luftslottet som sprängdes - Stieg Larsson

Nu kan vi äntligen gå på bio för att se den avslutande delen i Milleniumtrilogin! Jag var ju bara tvungen att läsa ut boken först, och nu är det gjort... Så i morgon har vi planerat in ett biobesök! Skall bli intressant!


Luftslottet som sprängdes
tar vid precis där förra boken, Flickan som lekte med elden, slutade. Lisbeth Salander förs svårt skadad till sjukhuset. Där hamnar även hennes far, Zalachenko. Mikael Blomkvist gräver vidare i Salanders förflutna och kommer allt närmare sanningen. Han planerar ett stort avslöjande reportage som skall rentvå Salander från alla mordmisstankar och alla spekulationer om att hon skulle vara psykiskt störd. Det finns dock en särskild grupp människor som gör allt för att tysta ner både Salander och Blomkvist. Inom den här hemliga gruppen är alla medel tillåtna! Det hinner hända en hel del innan det är dags för rättegången mot Salander!

Hela den här trilogin förtjänar verkligen all den uppmärksamhet som den har fått. Jag har gillat alla tre böckerna. Men jag måste nog ändå säga att den här avslutande delen var den sämsta. Det är väldigt många personer att hålla reda på under handlingens gång och olika utredningar till både höger och vänster. Det är i allafall tur att boken slutar på ett så pass naturligt sätt. Man har ju hört att Stieg Larsson hann börja på en fjärde bok innan han avled. Det hade ju varit hemskt om den här skulle slutat sådär olidligt spännande som den förra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0