Bokkedjan 7: Afrika

Jag kör på med ännu en bokkedja. Hoppas på att snart vara ikapp! Startpnkt den här gången är Afrika. Har ju tidigare varit inne och nosat på just den här associationen, i Bokkedjan nr 3 som handlade om överflöd.

I Afrika utspelar sig ju som tidigare nämnt böckerna om Den vita massajen som är skrivna av Corinne Hoffman. En komplicerad kärlekshistoria väldigt främmande från vår kultur.

En annan kultur kan man också säga förekommer i boken Tusen strålande solar som är skriven av Khaled Hosseini och som utspelar sig i Afghanistan. En underbar bok om en oerhört stark vänskap mellan två kvinnor.

Stark vänskap förekommer också i boken Flyga drake som faktiskt är skriven av samma författare, Khaled Hosseini. Här är det två pojkar som lever väldigt nära varandra, men ändå så skilda liv.

En annan bok där det förekommer drakar, i allafall i titeln, är ju Leif GW Perssons bok Den som dödar draken. Jag har aldrig tidigare varit intresserad av honom som författare, men blir nu mer och mer sugen på att testa! Borde nog göra det!!

           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0