En sannolik historia - Karin Alvtegen

Jag har flera böcker av Karin Alvtegen stående i bokhyllan, men har ändå inte kommit mig för att läsa någon. Har länge varit nyfiken på hennes deckare, men det blev ändå En sannolik historia som blev min första lästa bok av henne. Det här är hennes första bok efter att hon bytte från spänningsgenren till vanlig hederlig roman.


Vi möter Helena som tillsammans med tonårsdottern Emelie driver ett hotell i Norrland. Helena har inte riktigt hittat tillbaka till sig själv efter en slitsam skilsmässa och dottern Emelie längta mest tillbaka till Stockholm.
Vi träffar även Anders, en deprimerad mångmiljonär som efter att ha försökt ta sitt liv, av en slump hamnar på Helenes hotell. Från början är det meningen att han bara ska övernatta en natt, men någonting får honom att vilja stanna kvar.
Granne med Helenes hotell bor Verner, en äldre man som under hela sitt liv varit utstött och ensam. Han hyr en gammal stuga av en äldre dam och riskerar nu att vräkas efter att damen dött och stugan då plötsligt tillhör arvingarna..

Precis när jag började läsa den här boken var jag inte riktigt medveten om att det inte skulle vara en deckare. Detta gjorde ju att jag hade lite andra förväntningar på handlingen och jag väntade hela tiden på att det skulle hända något banbrytande.. Men det gjorde ju inte det... För det här är ju ingen deckare utan en lågmäld, välskriven och väldigt fin roman. Jag tycker väldigt mycket om den och tycker absolut att Alvtegen kan fortsätta i den här genren! Att den har legat etta på Bokustoppen så många veckor i år är ganska förståeligt. Dessutom ingick ju också Karin Alvtegen i min Boktolva!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0