Skumtimmen - Johan Theorin


Äntligen var det dags att stifta bekantskap med Johan Theorin och hans omtalande böcker! Skumtimmen är den första boken i serien och den är med både i min Boktolva och i Bokusutmaningen! Två flugor i en smäll! Sånt gillas!

Boken tar sin början en dimmig sommardag på Öland under 70-talet. Den 6-åriga pojken Jens bestämmer sig för att ge sig iväg på egen hand från sin mormor och morfar. Han försvinner ut på Alvaret, men vad händer sen? Pojken återfinns aldrig och till slut faller händelsen i glömska.

Men en som inte glömmer är pojkens mamma, Julia. Hon lever nu, 20 år senare, ett ganska struligt liv som frånskild och sjukskriven i Göteborg och sörjer fortfarande Jens något oerhört. En dag får hon ett samtal från sin far, Gerlof, som fortfarande är bosatt på Öland. Han har fått ett konstigt paket med posten. Ett paket som innehåller en liten barnsandal - precis en sådan som Jens bar den dagen han försvann.

Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans med sin far börjar hon nu återigen söka efter sanningen. Vem är den där mytomspunna Nils Kant? Är han död eller levande?

Efter att ha läst Skumtimmen förstår jag varför Theorin fått så mycket uppmärksamhet. Det här var riktigt bra!! Spännande och till och med lite mysigt. Inte riktigt som en vanlig deckare! Öland beskrivs på ett fantastiskt sätt och man kan verkligen känna det som om man befann sig där. Jag kommer absolut fortsätta läsa Theorin. Nästa bok heter Nattfåk och står redan i bokhyllan!


Kommentarer
Postat av: Anna (med näsan i en bok)

Jag älskar hans böcker1

2011-06-17 @ 07:56:38
URL: http://mednasanienbok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0