Rösterna - Christa von BernuthI augusti var det dags för Christa von Bernuth i deckarutmaningen 2010. Första boken av henne är Rösterna och den hade jag redan hemma, oläst! Dessutom passar det ju bra med lite tysk litteratur nu eftersom Bokmässetemat är just Tyskland i år!

Boken utspelar sig på och omkring internatskolan Issing i Tyskland. En grupp elever är på skogsutflykt tillsammans med läraren Michael Danner och dennes hustru. När hustrun under mystiska omständigheter plötsligt försvinner, och senare hittas mördad i skogen, kommer det fram att Michael misshandlat henne under många år. Han blir såklart misstänkt med en gång. Men han hävdar att han är oskyldig och hans elever ger honom alibi. Men så inträffar ännu ett mord och det visar sig offret är en fd elev på Issing. Kommissarie Mona Seiler misstänker snart att morden har något med skolan att göra och hon kommer få gå långt tillbaka i tiden för att kunna lösa fallet.

Det här var en bra deckare, men inget extra ordinärt precis. Upplägget liknar ganska många andra böcker i genren. Handlingen har ett bra driv framåt och den var svår att lägga ifrån sig på kvällen. Slutet var ganska överraskande och jag kunde inte gissa vem som faktiskt var den skyldige!
Kul att ha läst något från Tyskland. Inte särskilt beläst när det gäller tyska författare. Kanske blir det fler böcker om Mona Seiler framöver!? Någon som vet hur många som finns? Hittar inget på Bokus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0