Dinosaurie Dino och hans vänner - Den magiska draken från landet Simsala

Minns ni i november att jag läste den första boken i serien om Dino och hans vänner?! I veckan som gick fick jag resterande böcker i serien hemskickade från förlaget. Jag tackar så mycket för det!


I den här boken är gänget från skogen ute på nya härliga upptåg. Dino och Dragan är ute på en helt vanlig promenad när de plötsligt hör konstiga ljud. Det låter som om någon drabbats av besvärlig hosta. Det är mycket riktigt Draken från det magiska landet Simsala som hamnat i deras skog. Han har råkat ut för en förbannelse och kan inte längre spruta eld - bara hosta. Nu är han på jakt efter det magiska träsket som han fått berättat för sig skall finnas här i vännernas skog. Han måste bada i träsket för att kunna bryta förbannelsen. Men finns det verkligen ett magiskt träsk i vännernas skog? Det är det ingen som vet...

Det som är det bästa med denna bokserie är att den funkar till en så stor åldersgrupp. En bra högläsningsbok, men även stor och tydlig text med ett väldigt lätt språk för den som just lärt sig läsa själv. Kanske är det jag som är omodern, men hör verkligen mobiltelefoner och mobilladdare hemma i barnböckernas värld numera?! I allafall verkar dem göra det i Dinos och hans vänners värld. Än en gång ett extra plus för fina illustrationer! En mysig bok helt enkelt med ett lättbegripligt budskap - Du skall värdesätta det du har närmast dig!


Här kan du läsa en intervju med författaren Aleksandar-Pal Sakala.

Kommentarer
Postat av: Aleksandar-Pal Sakala

Tack för recensionen.Vad gäller mobiltelefoner så är det ett sätt att modernisera dessa sagor och att förtydliga (mest för föräldrarna) att dessa berättelser återspeglar ett nytt samhälle.Det lustiga är att inte många barn reagerar på det med mobiltelefoner till skillnad från vuxna :)

Det visar bara att dessa böcker är till för barn och inte deras föräldrar ;)

2010-07-28 @ 13:51:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0