Tille Lille - Mamma Therese Vestlunds dagbok om sin döende babyAntar att många fler än jag följde Tille under hans sista tid i livet. I den här boken har Tilles mamma Therese Vestlund gjort bok av sina dagboksanteckningar.

Jag hittade den här boken på Bokus av en ren händelse när jag var inne och letade böcker om hudsjukdomar. Den hamnade direkt i varukorgen tillsammans med lite annat smått och gott. Köper du den är du dessutom med och skänker ett bidrag till Tillefonden där pengarna går till forskning inom EB.

Redan första dagen hemma från BB upptäcker Therese en blåsa på Tilles rumpa. Ingen anade då att det här var det första tecknet på en sjukdom med dödlig utgång. Efter att ha träffat ett flertal olika läkare och specialister står det klart - Tille ha den dödliga formen Herlitz av hudsukdomen EB.

Hela helgen har jag ägnat mig åt den här boken. Snabbläst bok där man får ta del av familjens vardag från det att Tille fått sin diagnos och fram tills den dag han går bort. Trots att man vet hur allt slutade läser man ändå dagboksanteckningarna med stort intresse. Det här är en bok som berör, verkligen. Tille har lämnat stora spår efter sig hos väldigt många människor, så även hos mig!

Kommentarer
Postat av: Cia

Jag har inte läst just boken, men den är baserad på hennes blogg vilken jag läst varenda inlägg i. Vi bodde liksom dom i Sundsvall under den här tiden och jag stötte på dem på stan flera gånger. Självklart utan att våga hälsa... Otroligt gripande historia, men ändå häftigt att de orkade vara så starka och kunde skapa mål för framtiden när allt var som värst... Usch, minns fortfarande vad jag grät när jag fick reda på att han dött.

2009-07-06 @ 08:52:47
URL: http://www.exlibriscia.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag följde endast familjen via Aftonbladet så just den här texten var ny för mig. Gripande historia. Usch ja..

2009-07-19 @ 10:10:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0