Bokfrågornas ABC del 3

Bättre sent än aldrig... Lilla O:s bokfrågor var supersvåra den här gången!


barnen9090613-1222.jpg1. Hur skulle du definiera chick-lit? Vad är ditt förhållande till genren?
Jag läser inte sådär värst mycket chick lit. Förknippar genren med sommaren då det är skönt med något lättsmält. Definitionen är väl typ singelkvinna, kärlekstrubbel osv. Tex Keyes.
  

2. Berätta om en bok som innehåller en viktig ceremoni.
Läser just nu boken Pengar som är skriven av Victoria Benedictson där handlingen just nu kretsar mycket runt ett bröllop mellan bokens huvudperson Selma Berg och en flera år äldre man.


3. Förra veckan delades den spanskspråkiga världens mest prestigefulla litteraturpris Cervantespriset ut.  Cervantes skrev om antihjälten Don Quijote. Vem är litteraturens största anti-hjälte enligt dig?
Kan faktiskt inte komma på en endaste just nu!


4. Dela med dig av ett citat som på något sätt anknyter till böcker och författare!
Såg ett citat för ett tag sen på en bokblogg som löd något i stil med att "Vi läser för att lära känna verkligheten bättre". Jag tyckte det var fyndigt. Adolf Dygasinksi heter poeten som sagt detta!


Kommentarer
Postat av: Lilla O

Sorry, det blev lite krystade frågor. Hoppas att det är bättre nästa vecka. Jobbigt om man gör frågor som man till och med har svårt att svara på själv... Pengar dyker upp lite här och där i bokbloggsvärlden just nu. Kanske värt att läsa?!

2009-12-13 @ 22:22:23
URL: http://lillaosblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0