Hypnotisören - Lars Kepler

Så har då även jag läst den här otroligt omskrivna boken! Tänk så mycket det skrivits om den runtom på bokbloggarna. Och vad mycket det har spekulerats om vem/vilka som stod bakom pseudonymen! Lars Keplers Hypnotisören är den första boken i en tänkt serie.

Boken tar sin början i Stockholm där kriminalkommisarie Joona Linna får ett markabert mord på sitt bord. En man har hittats brutalt mördad på en idrottsplats och när polisen skall underrätta familjen återfinns även dem mördade. Endast en överlevande - familjens ena son Josef som svårt skadad och medvetslös hamnar på sjukhuset.
Joona Linna och hans kollegor är angelägna om att lösa fallet och Joona kommer i kontakt med läkaren Erik Maria Bark som är specialist inom hypnos. Det finns bara ett problem, Erik lovade sig själv för 10 år sedan att aldrig mer hypnotisera. Joona lyckas dock övertala Erik och under sessionen framkommer skrämmande fakta. Det här sätter flera händelser i rullning. Josef rymmer från sjukhuset och i samma veva blir Eriks svårt sjuke son kidnappad.

9789100124045


Jag hade kommit ungefär halvvägs genom boken när jag fick reda på vilka som stod bakom pseudonymen Lars Kepler och det var någonstans efter det som jag lite tappade intresset för den! Första halvan var jag som fast. Men sen tycker jag att handligen spårade ur litegrann. Det känns väldigt spretigt måste jag säga även om själva upplösningen var väldigt spännande och tempot högt.
Morden är oerhört brutala och läskiga och ibland vågade jag inte ens släcka lampan när det var dags att sova.
En del händelser stör mig dock en del. Att tex Josef plötsligt var så pigg att han kunde rymma från sjukhuset och att Eriks fru Simone plötsligt drar in sin pensionerade pappa i utredningen...
Nåväl, boken är på det stora hela en bra deckare. Det höga tempot och spänningen rakt igenom passar mitt tycke och smak. Förmodligen kommer jag läsa nästkommande böcker också av Kepler, men så värst överväldigad av den här är jag faktiskt inte. Var den verkligen värd all denna uppmärksamhet?

Kommentarer
Postat av: Gealach

Jag tappade tyvärr intresset för att läsa den när jag hörde att personerna bakom den avslöjats och jag dessutom inte visste vilka de var i alla fall... :-)

2009-08-15 @ 13:59:40
URL: http://www.metrobloggen.se/gealach
Postat av: Therese

Nä, jag blev riktigt riktigt besviken när jag fick höra vilka det var! Ett fult PR-trick anser jag...

2009-08-15 @ 20:39:49
URL: http://theresans.blogg.se/bokblogg
Postat av: isabelle

Hypnos är nästan lite läskigt tycker jag :P

2009-08-15 @ 21:41:44
URL: http://nak3n.blogg.se/
Postat av: Solveig Kristoffersson

Jag tycker att den var fantastisk - så otroligt spännande som du säger. Oväntad, smart och välskriven! Det här med pseudonym bryr jag mig inte om, jag är bara lycklig över att ha hittat Kepler!

2009-08-16 @ 12:22:55
Postat av: Sam

Alla har väl rätt att använda pseudonym, det har författare gjort i alla tider. Det viktiga är väl att Hypnotisören är en helt fantastiskt spännande och intelligent kriminalroman. Sluta gnäll - läs istället och ha lite roligt!

2009-08-16 @ 17:44:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0