En hjärtformad ask

134182-48

Var sugen på att testa lite skräck nu efter alla romaner! Har länge varit sugen på att testa något av de klassiska skräckförfattarna King eller Koontz. Har aldrig läst ngt av dem! *skäms* Men så sprang jag på den här boken på biblioteket, En hjärtformad ask av Joe Hill som visar sig vara Stephen Kings son.

I handlingens centrum står Jude, en gammal avdankad rocksångare, och hans flickvän Marybeth, även kallad Georgia. Det hela börjar med att Jude får ett erbjudande via en auktionssajt att köpa en gammal mans vålnad med tillhörande kostym. Jude som är intresserad av det ockulta har såklart svårt att motstå det här erbjudandet och han får så småningom hem en hjärtformad ask i brevlådan innehållande just en kostym.  Efter detta börjar det hända en rad kusliga och skrämmande saker i Judes liv. Vem är egentligen vålnaden? Och vem har skickat den? Kanske har den något med Judes tidigare liv att göra?!

Otroligt vilken spännande bok. Som sagt är jag inte så beläst inom skräcken, men det kommer absolut bli fler liknande böcker. Jag var uppriktigt rädd flera gånger och fick till och med lägga boken ifrån mig vid något tillfälle. Den får högsta betyg, 5 av 5 möjliga!

Kommentarer
Postat av: Magix

Jag har heller aldrig någonting av King förutom en skrvguide. Kanske du o jag borde ta oss i kragen =)

2008-02-01 @ 16:07:49
URL: http://bokbabbel.blogspot.com
Postat av: Annika

Jag har läst några böcker av King men det var länge sen - jag blev aldrig sådär jätteförtjust i hans böcker. De är alldeles för konstiga... Eventuellt ger jag hans son en chans :-).

2008-02-01 @ 17:02:44
URL: http://annikasbokblogg.blogspot.com
Postat av: Amoroso

Tipsar starkt om Psykopaten av Dean Koontz. Det är nästan så att den inte går att läsa om man är själv :-)

2008-02-01 @ 20:45:02
URL: http://amoroso-mildasanger.blogspot.com/
Postat av: Therese

Ska absolut läsa King och Koontz nu efter den här läsupplevelsen. Alla böckerna av de är väl i stort sett fristående va?

2008-02-01 @ 20:51:24
URL: http://theresans.blogg.se/bokblogg
Postat av: Linda

Japp de flesta böckerna är fristående! De på bibblan kan nog hjälpa dej med vilka som hör ihop. Jag vet att Svarta huset och Talismanen av King hör ihop. Odd thomas, alltid odd och broder odd hör ihop, Koontz som skrivit dem.
Jag har nu reserverat Joe Hill boken!
Ska snart lägga mej och läsa Odd Thomas, obehaglig bok men jag kan inte sätta fingret på varför!

2008-02-01 @ 22:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0