Vindens skugga

134182-34

Carlos Ruiz Zafón har verkligen lyckats med sin roman Vindens skugga. Den har stått i bokhyllan oläst ett bra tag. Den är ganska tjock och det rätta tillfället har inte infunnit sig förräns nu!

Boken tar sin början när den unge Daniel Semperes pappa tar med honom till De bortglömda böckernas kammare. Där hittar Daniel boken Vindens skugga som är skriven av en man som bär namnet Julián Carax. Han läser den över en natt och blir helt besatt av den och dess mystiska författare. Han börjar söka svar på frågor och gåtor och detta kommer att prägla resten av hans liv.  Varför påminner Juliáns liv mer och mer om Daniels liv?

Boken är så otroligt välskriven. Den innehåller ett fantastiskt språk och den är otroligt svår att lägga ifrån sig. Den nutida historien om Daniel vävs på ett skickligt sätt ihop med Juliáns. Slutet känns väl genomtänkt, men är inte ett dugg förutsägbart. Helt en bok i min smak. 5 av 5 möjliga! Rekomenderas varmt! Hoppas det kommer fler böcker av denna författare i framtiden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0