Sagan om konungens återkomst

134182-13

Nu är äventyret slut. Hela trilogin är utläst och alla tre filmerna är omtittade. Denna tredje och sista bok i J.R.R  Tolkiens trilogi heter Sagan om konungens återkomst. 

Den onde trollkarlen Saurons öga spanar över Midgård, som hans skräckinjagande härar dragit ut för att erövra. Ringens krig rasar. Marken skälver av stridslarm och oro. Men utgången av denna väldiga kraftmätning ligger i den tappre hoben Frodos hand. Endast han kan bryta ondskans makt. Tillsammans med sin gode vän Sam kommer han allt närmare Domedagsberget, genom mörka skogar, över svartbrända slätter, förbi stinkande träsk och ut i mörka bergspass där fiender och faror lurar överallt - allt närmare slutet på det omöjliga uppdraget.

Har du inte läst böckerna om Härkarringen så gör det! Jag är så otroligt överraskad över hur bra de faktiskt är! Denna sista bok var riktigt svår att lägga ifrån sig. Det var ett fint slut på historien, lyckligt fast samtidigt sorgligt. Finns egentligen inte så mycket att orda om. Böckerna är kanon, punkt slut! Känns riktigt riktigt tråkigt att inte få läsa mer om hoben Frodo och hans vänner... 5 av 5 möjliga igen! 

Sagan om Konungens återkomst (2-Disc)

Tredje filmen, måste jag säga, är nog den bästa! Vår DVD-box ska nu få hedersplatsen i TV-hyllan!

J.R.R. Tolkien har bla skrivit;
Sagan om ringen
Sagan om de två tornen
Sagan om konungens återkomst
Bilbo - En hobbits äventyr
Silmarillion
De förlorade sagornas bok 1
De förlorade sagornas bok 2
Sagor från Midgård

Kommentarer
Postat av: Johan

Personligen tycker jag att den första boken (och filmen, men de är jag inte så förtjust i över huvud taget) är överlägset bäst, om så bara för att de innehåller två av de mest stämningsfulla kapitel som någonsin skrivits (Moria-biten).

//JJ

2007-03-21 @ 13:49:18
URL: http://vetsaga.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0