Den du inte ser

134182-3

Läste precis ut Den du inte ser som är Mari Jungstedts debut. Det är också den första boken jag läser av henne.

Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen.
Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten med vännerna går Helena Hillerström ut med hunden. På den dimmiga stranden möter hon någon. Hon återfinns brutalt mördad.
När småbarnsmamman Frida Lindh efter en kväll på krogen hittas mördad på ett liknande sätt, också hon med trosorna intryckta i munnen, står det klart för kriminalkommissarie Anders Knutas att han har med samma gärningsman att göra. Någon som säkerligen kommer att mörda igen.
Mediauppbådet är stort och hela Sverige följer händelseutvecklingen. Paniken sprider sig och är på väg att lamslå både öns bofasta och de kommande turisterna. Väljer mördaren ut sina offer slumpvis, eller finns det en plan - och i så fall, vem blir nästa offer?

Jag gillade den här boken skarpt och kommer absolut att läsa hennes andra kriminalromaner! Det var ett perfekt tempo genom hela historien och det var ingen lätt match att lista ut vem mördaren faktiskt var. Hela historien är väldigt trovärdig och mycket vardag vävs in i handlingen! En bok lämpad för sträckläsning! Den får 4 av 5 möjliga!

Mari Jungstedt har gett ut följande böcker;
Den du inte ser (2003)
I denna stilla natt (2004)
Den inre kretsen (2005)
Den döende dandyn (2006)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0