Bokbussen nr 2

Ikväll besökte Bokbussen den mytiska och mystiska ön Island. Programmet handlar bla mycket om det isländska mästerverket Njals saga som nu kommit ut i nyöversättning av Lars Lönnroth. Njals saga handlar om isländska släktfejder och Lars anser att man kan lära sig mycket om konflikter, hur de uppstår och hur de skall lösas när man läser denna bok.

Vi träffar också deckardebutanten Yrsa Sigurardottir som talar om sin bok Det tredje tecknet som jag måste säga att jag blev väldigt nyfiken på. Ett nutida mord med kopplingar bakåt i tiden är temat för den här historien.

Vad vore ett program om Island om man inte presenterade författaren Arnaldur Indridason!? Mannen i sjön är hans fjärde deckare som kommit ut på svenska. Själv har jag inte läst något av honom ännu, men Kvinna i grönt står här i bokhyllan.

Vi träffar också Vigdis Grimsdottir. Hon avslutar nu sin triologi med När en stjärna faller. De två första böckerna heter Från ljus till ljus och Hjärta, måne ochblå fåglar. Även dessa böcker verkar smått intressanta.

Kommentarer
Postat av: Amorososo

Det som också är mkt intressant med Njals saga är kvinnornas påverkan på handlingsförloppet- de är minsann inte så oskyldiga utan sitter hemma i stugorna och driver och hotar sina stackars män att göra heder:-)

2008-01-02 @ 12:38:56
URL: http://amoroso-mildasanger.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0