Chick lit

På Förkväll på TV4 nu ikväll pratades det om den oerhört populära genren Chick Lit som jag älskar! Denise Rudberg och Jenny Leeb gästade studion. Denise är gammal i gejmet, men Jenny Leeb hade jag inte hört talas om förut. Hon har gett ut en bok som heter Grevgatan 22 (blanda inte ihop med Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors!).

Alla kanske inte vet vad chick lit betyder!? Så här kan man läsa på Wikipedia!

Chick lit, från chick (i betydelsen ung kvinna) och lit (litteratur), en litteraturgenre som skildrar livet för storstadskvinnor i 20- och 30-årsåldern. Genren etablerades år 2000. Oftast är böckerna skrivna av kvinnor och riktar sig till kvinnor. Karaktärerna är inte sällan över-analyserande unga kvinnor som söker perfektion, vare sig det är att hitta en partner, ett jobb eller en lägenhet.Chick lit-genren tog fart med Bridget Jones dagbok på 90-talet. Genren har också betraktats som postfeministisk eftersom den ofta behandlar kärlek och förhållanden på ett okonventionellt sätt.
Jag är inte så jättebeläst inom genren ännu! Har läst Marian Keyes och Kajsa Ingemarsson. Har många böcker som står på "måste-läsas-listan"!!

Vilka chick lit författare gillar du? Vore roligt med lite tips!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0