Köket

Tänkte att det är väl på tiden att jag visar lite bilder inifrån vårt hus. Först ut blir köket.

Köket 1

Köket 2

Här ser vi alltså själva köksdelen. Vi har valt kakel, bänkskiva och köksluckor själva. Är mycket nöjda med resultatet måste jag säga.

Matplatsen

Här är kökets matplats vid burspråket ut mot vägen. Ni får ursäkta att bilderna inte är av högsta kvalitet.

Vad kan detta vara?

Vad?

Någon som kan hjälpa mig och svara på vad detta är för växt? Den växer på stam. Har inte någon aning om vad det kan vara för något. Den har börjat blomma nu under sensommar/höst. Är det något som man bara kan ha i kruka eller tror ni jag kan planetar den ute i trädgården nu?

Första gödningen

Gödning2Gödning

Gräsmattan har fått sin första gödning. Fick bli Blå Korn. Får väl se om vi märker någon skillnad!? Tänkte vi skulle anlägga en golfbana! *fnissar*

Höstkrokus

Höstkrokus

Vackra höstkrokusar har vi numera i en av rabatterna. De har slgait ut och blommar som ni ser jättefint i ljust rosa.

Äntligen ny väg

Nu har de äntligen varit hos oss och lagt asfalt. Underbart!! Nu slipper vid röken från vägen och nu är det mycket lättare att se vart tomtgränsen går. Nu ska här planeras trädgård!! =)

Skopan


vält

Asfalt

Ny väg

Färdiga resultatet! TOM lite extra tomt fick vi eftersom dem hade lagt tomtgränserna fel! Handlade kanske om 20 cm bara, men i allafall. =)

En andra rabatt

Under sensommaren hann vi även med att göra en andra rabatt. Den ser ut såhär;

Andra rabatten 2

Och den innehåller följande växter;

Höstanemon
Benved
Lammöron
Oregano
Höstaster
Rosenstav
Lewisia
+2 sortes okända vintergröna växter

Läste att man helst inte ska plantera Höstanemonerna på hösten, men vi gjorde i allafall ett försök och tog två små plantor hos mina föräldrar. Den ena av de verkar inte riktigt ha tagit sig, men den andra blommar faktiskt såhär fint nu!

Höstanemon

Så lite färg har vi kvar i de nya rabatterna även att det börjar bli höst nu!

Höstaster

Höstastern lyser fint.

Oregano

Även oreganon har en vacker färg. I bakgrunden syns de silverfärgade lammöronen.

Naturtomt

När vi fick vår trädgård anlagd valde vi att spara lite naturtomt längst bak på tomten. Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Så nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra?! Förslag ngn?

Trädgården

Tomten sträcker sig bak till den vita spannen ni ser i vänstra hörnet. Alltså ojämnt underlag och mycket sten.

Trädgården2

Såhär ser det ut från andra hållet. Vi har börjar rensa upp lite gamla grenar och träd. Björkarna i framkanten tänkte vi nog spara, men vi har inte riktigt bestämt oss ännu.

Trädgården 3

Vi sågade ner lite gamla barrträd idag iallafall. Är inte så förtjust i barr nämligen! Dem var dessutom fula och halvdöda!

Bassino

Bassino

Titta så vacker!! Blev så överraskad idag när jag tittade i rabatten. Vår miniatyrros Bassino har börjat blomma! Har sett att det har varit många knoppar på den, men har inte vågat hoppas på den allt för mycket sen vi planterade ut den. Men minsann, den verkar ju ha tagit sig!! Och fler knoppar som är på väg att slå ut verkar det ju vara!

Första rabatten

Tänkte visa lite bilder från när vi anlade vår allra första rabatt i nya trädgården. Pappa var här och hjälpte oss lite på traven. Var bra med experthjälp såhär första gången.

Första rabatten1

Björn tar första spadtaget. Från början var det alltså ingenting här. Vi hade fått en stor Hortensia i kruka när vi flyttade in och jag hittade på internet att man kunde plantera de på friland så naturligtvis ville vi ju prova det!

ny rabatt2

Nu var Hortensian på plats alltså. Hortensian är av sorten "Teller Blue" och är en robust och tålig sort. Så jag hoppas att den kan få överleva vintern. Som synes blommar den inte på bilden, men som namnet antyder har den blå blommor.

första rabatt3

ny rabatt 4

Så här blev alltså det färdiga resultatet. Kan väl tillägga att vi egentligen inte haft någon större planering när vi gjort de första rabatterna, det blev en salig blandning. Men om växterna klarar sig över vintern så ska vi planera rabatterna lite bättre och kanske flytta runt lite om det är möjligt.

Rabatten innehåller alltså följande;
Hortensian Teller Blue
Miniatyrrosen Bassino (blodröd)
Fjärilslavendel
Citrontimjan

Och sen en växt som jag inte riktigt vet vad det är för något!? Kanske någon kan hjälpa mig!?

Vad?

Svärmor trodde detta var ett fikonträd. Kan det vara det? Ser ju onekligen ut som det. Måste jag i så fall plocka in det och ha det i kruka under vintern? Plantan är så liten ännu. Höjden är ungefär 20-30 cm idag.

På återseende!

Stickling

Tog mod till mig idag och klippte av ett av de nya skotten på Mandevillan. Oj, vad den "blööde". Hoppas dock det kan komma nya rötter på den. Klippte av en stängel och satte den i ett glas vatten. Tänkte även testa att klippa av en stängel och plantera direkt i kruka. Kan ju vara intressant att se vilket sätt som verkar bäst.

Nya skott

Rhapsody in Blue

Idag fyllde Björn år. Han (vi) fick en underbar ros av hans föräldrar. En buskros som heter Rhapsody in Blue. Den luktade ljuvligt. Hoppas att vi kan lyckas ha den i trädgården. Har planer på att sätta den nära altanen någonstans. Färgen är blålila, men jag läste på internet att den ha en viss grå ton. Lite annorlunda är den i allafall.

Rosor