Oväder

Oväder

Vilket otroligt höstoväder det kom nu i eftermiddags. Regnet öste ner och det mullrade och blixtrade för fullt. Lite otäckt. Inte för att jag är rädd för åskan, men det var ändå lite kusligt faktiskt. Var ju ensam i det stora huset med. Ja, husdjuren var ju hemma förstås! =) Men det var minsann lite mysigt att krypa upp i soffan på den inglasade altanen och läsa och höra hur regnet smattrade på trädäcket utanför.

Änglatrumpeten

Änglatrumpeten

Det här är nog min absoluta favoritväxt tror jag! Den ståtliga Änglatrumpeten. Har bara haft en i år. Pappa har haft flera stycken under ett par år nu som han övervintrar och sen kommer de åter till våren. Tänkte att jag skulle ge mig på att övervintra den här på egen hand i år och se om den kan ta sig till våren igen. Den har dock inte varit så fin i år. Den har blommat mycket, men har varit väldigt gles och bladen har varit svagt gulfärgade. Kanske beror det på sommarens otroliga hetta.  Hoppas i allafall att den kan stå ett tag till. Är många nya trumpeter på den som inte slagit ut ännu.

Druvor

Druvor

Hihi, kolla in vilka druvor vi har fått på vinrankan. Även detta var en inflyttningspresent! Var en aning skeptisk till växten och trodde inte att det skulle kunna bli några druvor. Men ack så fel jag hade. Hoppas bara de hinner mogna så vi kan ta oss ett smakprov!
Någon som vet hur man övervintrar den här växten?

Mandevilla "Alice du Pont"

Mandevillan

Den här underbara växten fick jag av svärmor när jag fyllde år i juni. Har sökt med ljus och lykta efter lite fakta om den. Jag har i allafall kommit fram till att den heter Mandevilla Alice du Pont och att den är otroligt giftig. Den blommar så otroligt vackert och har meterlånga nya skott med nya knoppar. Men vad ska jag göra med den!? Tar tacksamt emot råd om den här växten. Hur ska jag tex göra med den i vinter när frosten kommer? Kan jag använda de nya skotten?`
Kan inte hitta en enda sida på internet om den här växten där det står på svenska.... Åååhhh, denna cyber-rymd.

Huset

Kan väl börja med att visa vårt nya hus! Vi flyttade in i början av juni och har alltså snart bott här i 3 månader. Huset är ett LB-hus som tidigare hette Tornugglan.

Huset

Det här är alltså huset från framsidan. Tagit idag faktiskt så bilden är sprillans ny.

Husets baksida

Den här bilden visar huset från dess baksida. Alltså från den blivande trädgårdens sida. Än så länge inte så mycket till trädgård. Men gräsmattan har i allafall vuxit sig fin nu. Observera att den även är nyklippt! =)

Min nya blogg

Hoppar nu på trenden med alla dessa bloggar överallt.
Nu tänker jag starta min egen hus - och trädgårdsblogg!

Väl mött!

Theresan