Akvarium

Akvarie

Häromdagen blev det kortslutning här hemma och det blixtrade i kontakterna. Tog en bra stund innan vi förstod att det var doppvärmaren till akvariet som hade spruckit. Så i söndags blev det ilfart till akvariebutiken för att köpa en ny. Förmodligen har den varit trasig ett tag för växterna har blivit brända och det hade bildats en väldig massa alger. Igår tog vi dock en riktig storstädning och titta vad fint det blev!! Vi inhandlade också lite nya växter. Fattas bara något snyggt i bakgrunden med nu. Det får bli ett senare projekt!

Nya mattor

Idag har vi varit på Rustas mattrea och kikat runt lite. Vi är i stort behov av två mattor i vardagsrummet. Eftersom vi har inrett det rummet svart och vitt så vill vi helst ha mattor i svarta och vita toner. Vi har letat i massor av butiker men inte hittat något vi gillat. Dessutom vill vi inte köpa dyra mattor. Vi köper gärna lite billigare så kan man slänga ut dem med gott samvete om man vill förnya sig igen om ett tag! =) Hittade dessa två. Vilken är snyggast?

matta2

Den här går mest i gråa toner. Mörkare och ljusare grå, men eftersom vi har en mörk grå soffa och ljusa grå tapeter tänkte vi att den kanske kan bli snygg.

matta1

Sen är det då denna. Den är som synes mörkare. Bottenfärgen är helt i svart. Det som vi tycker är dumt med den här är att den även innehåller toner av orange. Men gör det nåt?

Tanken är alltså att vi ska ha två likadan mattor. En under soffbordet och en under matbordet. Egentligen är de för små att ha under matbordet. De är bara 133+190 cm , men vi tar det så tills vi hittar något annat!

Stor fisk

Fisk

Regn och rusk... Men det blev i allafall tur med fisket!! =) Stor gädda på 11,17 kg och 109 cm lång! Har ju egentligen inte med hus och hem att göra, men eftersom det är rekord så.. Tänker dra upp den igen när den vuxit till sig till... ja, ska vi säga 15 kg! =)

Pelargoner

Har fastnat för Pelargoner plötsligt! Tycker de är väldigt vackra och spännande. Finns ju så otroligt många arter och färger. Jag är väldigt förtjust i vita blommor överhuvudtaget så självklart är vita pelargoner den absoluta favoriten!

Pelargoner vinter

De här tre krukorna har fått komma in på den inglasade altanen nu för att klara den första eventuella frostnatten. Någon pelargonkunnig som kan berätta vad det är för sorter!? Här kommer närbilder...

Rosa pelargon

Vit pelargon

De ser ju i stort sett likadana ut så det kanske är samma sort med bara olika färger!?

En dag i höstas kom två tjejer och ville sälja jultidningar här hos oss och eftersom jag har svårt för att säga nej så.... ja, det blev helt enkelt en bok om pelargoner. 100 pelargoner och hur du sköter dem heter den och är skriven av Susanna Rosén, om någon skulle vara intresserad! Väntar med spänning på den!

Omslagsbild 

Har även tagit en annan pelargon för övervintring. Har inte en aning om vad det heller är för sort. Men efter mycket googlande så har jag kommit fram till att det förmodligen är en slags doftpelargon. Blomman ser väldigt annorlunda ut med sina fem kronblad. Doftpelargoner ska tydligen dofta, men jag vet inte om jag tycker den doftar mer än någon av dem andra...

Doftpelargonen

Muren

Muren

Såhär långt har vi hunnit med muren nu. Vi är kanonnöjda! Ganska mycket kvar ännu dock! Men det går framåt minsann!

Kompost

Vi har minsann hunnit med att bygga en trädgårdskompost också! Det här med egen kompostering började väl mest bara som ett bra sätt att spara pengar på men nu när vi hållt på ett tag kom vi på att det faktiskt var riktigt roigt! Så vi bestämde att vi skulle bygga en kompost till trädgårdsavfallet, tex gräsklipp och vissna blommor. De blåa tunnorna är för köksavfall.

kompost1

Första spadtaget.

kompost2

Kompost3

Snart färdigt nu! De blå tunnorna var överfulla så nu kunde vi tömma dem i den alldeles nya komposten.

komposten klar

Färdiga resultatet. Ska bara köpa skärmar eller plank att sätta upp som ska gömma den lite. En kompost är ju inte direkt vacker! Vi har även en idé om att använda planket till att plantera klätterväxter på för att ytterligare försköna lite! =) Men vi får väl se!?

Stenläggning

Stenläggning

Nu har vi börjat med stenläggningen. Vi ska först och främst lägga en mur utåt gatan. Blir nog bra när det blir färdigt tror jag! Vi har ju som synes inte hunnit så långt ännu. Kommer fler bilder i morgon skulle jag tro!