Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige

134182-51


Nu har jag läst ut Selma Lagerlöfs bok om Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Detta var ju den första boken i årets utmaning att läsa Nobelpristagare.

Boken handlar alltså om den lilla pojken Nils Holgersson som en dag bli förvandlad till pyssling och följer med ett gäng vildgäss på en resa från Skåne ända upp till Norrland och sedan tillbaka igen. Boken var från början menad som en lärobok i geografi men den har nu lästs av både barn och vuxna i ett flertal olika länder.

Tycker att det var en förvånandsvärt bra bok. Man kan med gott samvete läsa den lite då och då utan att man kommer bort från handlingen. Den är upplagd i flera olika kapitel och varje kapitel är en saga för sig. Man får stifta bekantskap med både djur och människor under resans gång. Den får 4 av 5 möjliga!

Selma Lgerlöf har bla skrivit
Gösta Berlings saga 1891
En herrgårdssägen 1899
Kejsarn av Portugallien 1914
Mårbacka 1922
Anna Svärd 1928


Kommentarer
Postat av: Amoroso

Roligt att du gillade den! Jag kommer definitivt att läsa mer av Lagerlöf, utmaning eller ej :-) Tycker hon har en skarp psykologisk skärpa som liknar få andra! Snart är det dags för nästa nobelpristagare, Lagerqvist. Har du bestämt dig för vilken du ska läsa? Hoppas ni har det bra hemma med bebisen !

2008-02-24 @ 14:08:28
URL: http://amoroso-mildasanger.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0